At kestanesi ne işe yarar? At kestanesinin bilmediğiniz faydaları

At kestanesi ne işe yarar? At kestanesinin bilmediğiniz faydaları
 Editör
At kestanesi, özellikle dolaşım sistemine olan yararlarıyla tanınır. Aktif bileşeni escin sayesinde, damar sağlığını iyileştirmek ve bacaklardaki ağrı, şişlik gibi sorunları hafifletmek için kullanılır

At kestanesi, sağlık açısından birçok faydaya sahip bir besindir. İşte bazı faydaları ve nasıl tüketileceği hakkında bilgiler:

Besleyici

At kestanesi, lif, protein, vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Özellikle B ve C vitaminleri, demir, kalsiyum, magnezyum ve potasyum içerir.

Antioksidanlar

At kestanesi antioksidanlar açısından zengindir, bu da vücudu serbest radikallerden koruyabilir ve yaşlanmayı geciktirebilir.

0x0-1523435833022.webp

Bağışıklık Sistemi

C vitamini açısından zengin olan at kestanesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir.

Kan Şekeri Dengeleyici

At kestanesinin glisemik indeksi düşüktür, bu da kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olabilir.

Sindirim Sistemi

Lif açısından zengin olan at kestanesi, sindirim sistemini destekleyebilir ve kabızlık gibi sorunları önleyebilir.

At kestanesi genellikle haşlanarak veya kavrularak tüketilir. İçindeki toksin sebebiyle çiğ olarak tüketilmemelidir. Ayrıca at kestanesi unu da yapılarak çeşitli tariflerde kullanılabilir. Ancak, at kestanesini tüketmeden önce iyi pişirilmesi önemli.

Taze at kestanesini pişirmeden önce kabuğunu çizip 15-20 dakika kaynar suda bekletmek, kabuğunun soyulmasını kolaylaştırabilir. Daha sonra kabuğunu soyabilir ve istediğiniz şekilde pişirebilirsiniz.

Venöz Yetersizliği Tedavisi,Varislerin Hafifletilmesi, Anti-inflamatuar Özellikler, damar Sağlığını İyileştirme, Hemoroid Tedavisi, cilt Sağlığını İyileştirir, antioksidan Etkileri iyleştirir.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.