Dağılan Ata İttifakı'nda 2. tur için saflar netleşmeye başladı

Dağılan Ata İttifakı'nda 2. tur için saflar netleşmeye başladı
28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı 2. tur seçimi öncesi dağılan Ata İttifakı'nda taraflar safını seçmeye başladı

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı adaylığı ilk turunda yüzde 5,2 oy alarak dikkat çeken Ata İttifakı 2. tura gelirken dağıldı. İttifakın dağıldığını ilk olarak geçtiğimiz gün Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz açıklamıştı.

İttifakın dağılmasının ardından2. tur öncesi ittifakın safları da belli olmaya başladı.

OĞAN, "ERDOĞAN" DEDİ

Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylamasında Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklayarak, "Bize ilk turda oy veren seçmenlerimizi de ikinci turda Sayın Erdoğan'ı desteklemeğe davet ediyorum" dedi.

ÖZ, "KILIÇDAROĞLU" DEDİ

İttifak partilerinden Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sonrası, "Genel idare kurulumuzu topladık. Bu toplantıda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek kararı çıktı. Bu karar, oy birliğiyle çıkmıştır" diyerek ikinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı.

ÜMİT ÖZDAĞ'IN KARARI NE OLACAK?

İttifaktaki liderin kararını açıklamasının ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın kararına çevrildi. Özdağ sosyal medya hesabından, "Sayın Sinan Oğan'ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi'ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır. Zafer Partisi adına açıklama yarın saat 11.00'de benim tarafımdan yapılacaktır." açıklaması yaparak Oğan'a katılmadığını bir bakıma deklare etmiş oldu.

Ümit Özdağ'ın yarın nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu olurken bugünkü açıklamasından büyük ihtimalle Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceği ya da geriye kalan tek seçenek olarak tarafsız kalacağı sonucu çıkarıldı.

Öte yandan AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Sinan Oğan kararını açıklamadan önce Ümit Özdağ'ı ziyaret ederken Sinan Oğan kararını açıkladıktan sonra bu kez Kemal Kılıçdaroğlu, Özdağ ile görüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.