Atilla Kart, Konya'daki IŞİD yapılanmasını anlattı

Atilla Kart, Konya'daki IŞİD yapılanmasını anlattı
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Kart, Eylül ayı içinde Konya'dan 150'ye yakın kişinin Suriye'ye geçiş yaptığını, en az 25 kişinin çatışmalarda hayatını kaybettiğini iddia etti

Ölü sayısının bu rakamın üstünde olduğunu ifade eden Kart, katılımların Bozkır, Taşkent, Ahırlı, Çumra ve Konya Merkez ağırlıklı olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

Son 8-10 gün içinde Taşkent-Balcılar'dan B.K'nın, Bozkır - Armutlu'dan N.U ve A.K'nın, Ahırlı - Akkise'den 2 kardeşin çatışmalarda hayatlarını kaybettiğine dair bilgilerin taraflarına ulaştığını dile getiren Kart, dün itibariyle Konya Merkezde Cezaevi civarına yeni bir ölüm haberinin ulaştığı bilgisini de açıkladı. Kart, şu soruları yöneltti: "Konya merkezden Karaman yolu çıkışında, Kaşınhanı'na varmadan, Alakova mevkiinde siyah beyaz renkte boyalı, son 1 yıl içinde inşa edildiği ifade edilen, 2.5 katlı lüks binanın önünde IŞİD'in bayrağı var mıdır? Burada, bu binada ne tür faaliyet icra edilmektedir? Buradaki faaliyeti yöneten Kişi Bozkır-Soğucak Köyünden M.S' midir? Bu Kişi aynı zamanda Konya'daki IŞİD faaliyetlerinin sorumlusu konumunda mıdır? Aleniyet kazanan bu faaliyetler hakkında neden yasal işlem yapılmamaktadır? Konya'da, Kurban Bayramının birinci günü Atatürk Stadyumunda (eski stadyum) tahminen 400 -450 kişinin katıldığı bayram namazı kılınmış mıdır? Bayram namazını kılanlar, cemaatin önüne ve arkasına siyah renkli 2 IŞİD bayrağını asmışlar mıdır? Namaz kılanlar kırmızı halıfleksin üstünde mi namaz kılmışlardır? Namaz kılan erkekler Afgan elbiseli olup, başlarında takke var mıydı? Kadınlar peçeli miydi? Geçen yıl da, yani 2013 yılında yine Kurban Bayramının birinci günü aynı stadyumda bayram namazını kılmışlar mıydı? Bayram namazını U.B ve Ö. … isimli Hocalar mı kıldırmıştı? Stadyuma girenler, Öğretmenevleri tarafından, Meslek Lisesinin bulunduğu dış duvar kapısından girip, stadyumdaki misafir taraftarlar kapısından mı içeriye alınmışlardı?"

Terör örgütü niteliğinde olduğu, hükümet tarafından da Birleşmiş Milletler tarafından da kabul edilen bir örgütün yapılanmasına neden seyirci kalındığını soran Kart, bir aydan bu yana somut bulgulara dayalı olarak dile getirilen bu iddialara, bu bulgulara karşı tatminkar bir açıklama bugüne kadar getirilmediğini söyledi.

Konya'nın adının IŞİD ile anılmasından rahatsızlık duyduğunu vurgulayan Kart, ancak gerçeğin bundan ibaret olmadığını, IŞİD yapılanmasının Konya ile sınırlı olmadığını, en az 10 bölgede benzeri yapılanmaların olduğunu 3 Eylül'den bu yana somut bulgularla anlatıyor olduklarını hatırlattı.

Birilerinin kişisel ve siyasi ikballeri uğruna Türkiye'nin savaşa girmesine göz yumanlara karşı, Türkiye gerçeklerini anlatmaya devam edeceklerini belirten Kart, "Sorunun esası şudur; IŞİD'e yönelik olarak bu kadar ciddi bulguların olduğu bir dönemde bile kent merkezinde böylesine bir örgütlenme, devletin gözü önünde nasıl gerçekleştirilebilir? Gerçek şudur; böylesine himaye edilen bir örgütlenme olduğunda, IŞİD'e katılımların olması kaçınılmazdır. Bu temel gerçeği göremeyenlerin; dirayetli ve öngörülü bir yönetimi gerçekleştirmeleri söz konusu olamaz. 3 Eylül tarihinden bu yana dile getirdiğimiz sorular ve soru işaretleri sıcaklığını korumaktadır. İsim, mekan, zaman unsurlarını içeren ve birbirlerini doğrulayan bu bulguların, belge ve karine niteliğinde olduğunu yeri gelmişken bir kez daha ifade ediyoruz. Anlatımını yaptığımız bulgular doğrultusunda Hükümeti uyarmaya ve görevini yapmaya bir kez daha davet ediyoruz. Kamuoyunu doğru bilgilendirmeyenlerin, barışı ve adaleti tesis etmeleri mümkün değildir. Hamaset yapmadan ve polemiğe girmeden, bu temel gerçekleri anlatmaya, kamuoyunu doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.