Atlezimde 2 kota daha

Atlezimde 2 kota daha
Uluslararası Rotterdam Maratonu'nda yarışan Esma Aydemir ve Yavuz Ağralı olimpiyat kotası almayı başardı- Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintımar: "Maratondaki yükselişimiz tesadüf değil"


ANKARA (AA) - Uluslararası Rotterdam Maratonu’nda yarışan Esma Aydemir ve Yavuz Ağralı, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları barajını geçmeyi başardı.

Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan (TAF) yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin tarihinde ilk kez olimpiyat oyunlarında 6 kişilik tam kadroyla yarışacağı maratonda 2 sporcunun daha kota aldığı bildirildi.

Uluslararası Rotterdam Maratonu’nda ilk kez maraton koşan Esma Aydemir, 2.35.20 ile Türk atletler arasında elit kadınlarda en iyi dereceyi yakalarken, Türkiye atletizm tarihinde tüm zamanlar listesinde altıncı sıraya yerleşti.

Erkeklerde de Yavuz Ağralı, 2.17.14 ile en iyi derecesini koşarak olimpiyat barajını geride bıraktı.


- Çintımar: "Maratondaki yükselişimiz tesadüf değil"

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, maratondaki başarının tesadüf olmadığını söyledi.

Rotterdam'daki yarış sonrası bitiş çizgisinde atletleri tebrik eden Çintimar, "Maratondaki yükselişimizin tesadüf olmadığı görüldü. Tarih yazmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Rio Olimpiyat Oyunları'na zamanlarının olduğunu hatırlatan Çintimar, şunları kaydetti:

"Birkaç tane daha maraton barajı yakalayabiliriz. Böylece gidecek takımı oluştururken kaliteyi ön plana çıkaracağız. Emeği geçen hocalarımızı ve sporcularımın hepsini gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.