ATO Başkanı Bezci:

ATO Başkanı Bezci:
"Yeni İpek Yolu'nda Avrupa'ya geçişin Türkiye üzerinden gerçekleştirilmesiyle, diğer güzergahlara göre yol bin 500 kilometre daha kısalacak, bu da nakliye maliyetlerini düşürecektir"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, yeni İpek Yolu'nda Avrupa'ya geçişin Türkiye üzerinden gerçekleştirilmesiyle, diğer güzergahlara göre yolun bin 500 kilometre daha kısalacağını belirtti.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre Bezci, Türk-Çin İpekyolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği (TUÇİDER) tarafından düzenlenen "Çin Yeni Yıl Bayramı" kutlamalarına katıldı.

Bezci, katıldığı programda tarihi İpek Yolu'na ilişkin görüşlerini paylaştı.

Çin ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini artırmak gerektiğini kaydeden Bezci, "Yeni İpek Yolu'nda Avrupa'ya geçişin Türkiye üzerinden gerçekleştirilmesiyle, diğer güzergahlara göre yol bin 500 kilometre daha kısalacak, bu da nakliye maliyetlerini düşürecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Bezci, yüz yıllar boyunca dünya ekonomisinin ana ekseni olarak faaliyet gösteren Çin İpek Yolu'nu yeniden canlandırma çalışmalarının Çin'i ve inşa edilecek yolda bulunan bütün ülkeleri yeni bir geleceğe ulaştıracağını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.