Avro Bölgesi ilk çeyrekte yüzde 0,5 büyüdü

Avro Bölgesi ilk çeyrekte yüzde 0,5 büyüdü
Avro Bölgesi, yılın ilk çeyreğinde beklentilerin hafif altında yüzde 0,5 büyüdü-Daha önce ön ilk tahmin verilerinde yüzde 0,6 olarak açıklanan ilk çeyrek büyüme verisi yüzde 0,5’e çekildi

FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesi, bu yılın ilk çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,5 büyüdü.

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) ilk tahmin verilerine göre, 19 üyeli Avro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,5 arttı. Daha önce yayımlanan ön ilk tahmin verisinde ilk çeyrekte yüzde 0,6 olarak açıklanan GSYH verisi yüzde 0,5’e indirildi.

Bir önceki yılın ilk çeyreğine kıyasla ise Avro Bölgesi’nde daha önce yüzde 1,6 olarak açıklanan GSYH artışı da yüzde 1,6’dan 1,5’e revize edildi.

Piyasalarda Avro Bölgesinin bu yılın ilk çeyreğinde çeyrek bazda yüzde 0,6 ve yıllık bazda da yüzde 1,6 büyümesi bekleniyordu. Böylece tek para birliğinde büyüme beklentinin hafif altında kaldı.

Ayrıca açıklanan veriler, 28 üyeli Avrupa Birliğinde (AB) mevsimsellikten arındırılmış GSYH’nin yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe oranla yüzde 0,5, 2015’in ilk çeyreğine göre de yüzde 1,7 yükseldiğini ortaya koydu.

- Yunanistan ekonomisi daraldı


Almanya ekonomisi yılın ilk çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,7 büyüdü. İspanya yüzde 0,8, İtalya yüzde 0,3, Fransa yüzde 0,5 ve İngiltere de yüzde 0,4 büyüme kaydetti.

İlk çeyrekte geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla ise Almanya yüzde 1,6, İspanya yüzde 3,4, İtalya yüzde 1, Fransa yüzde 1,3 ve İngiltere yüzde 2,1’lik büyüme performansı gösterdi.

Avrupa’nın sorunlu ülkelerinden Yunanistan’ın ekonomisi ise çeyreklik bazda yüzde 0,4 ve yıllık bazda da yüzde 1,3 daraldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.