Avrupa Güreş Şampiyonası

Avrupa Güreş Şampiyonası
Erkekler serbest stil ve kadınlarda ikişer sıklette madalyalar sahiplerini buldu


RİGA (AA) - Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde, erkekler serbest stilde 57 ve 86, kadınlarda da 48 ve 63 kilolarda madalyalar sahiplerini buldu.

Erkekler 57 kiloda Rusya'dan Gadzhimurad Rashidov altın madalyaya uzandı. Ukrayna'dan Andriy Yatsenko gümüş, Bulgar Georgi Vangelov ve Rumen Andrei Dukov ise bronz madalya kazandı.

Rus güreşçi Shamil Kudiiamagomedov, erkekler 86 kilo mücadelelerinde Avrupa şampiyonu oldu. Bu kiloda Azerbaycan'dan Alexander Taymurazovic Gostiev gümüş madalyada kaldı. Ukraynalı Ibragim Aldatov ve Gürcü Dato Marsagishvili de bronz madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar 48 kiloda altın madalya Azerbaycan'dan Mariya Stadnyk'in oldu. Rumen sporcu Emilia Alina Vuc, ülkesine gümüş madalya kazandırırken, Belaruslu Maryna Markevich ve Bulgar Elitsa Atanasova Yankova üçüncü sırada yer aldı.

Letonyalı Anastasija Grigorjeva, kadınlar 69 kilo müsabakalarında şampiyonluğa ulaştı. Ukrayna'dan Yuliia Tkach Ostapchuk'un gümüş madalyayı boynuna taktığı 69 kiloda, bronz madalyalar ise Rus Inna Trazhukova ve Macar Marianna Sastin'e gitti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.