Avrupa Hareketlilik Haftası Konya’yı hareketlendirdi

Avrupa Hareketlilik Haftası Konya’yı hareketlendirdi
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bisiklet Şehri Konya Temalı Fotoğraf Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Aslanlıkışla Caddesi’nde ‘Sürdürülebilir Ulaşım Farkındalık Korteji’ gerçekleştirildi.

e-5eh6vuuaiyh2n.jpg

Kılıçarslan Meydanı’na kortej ile birlikte gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, meydanda Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere katıldı.

dsc-0226.jpg

Ayrıca etkinler kapsamında Bisiklet Şehri Konya Temalı Fotoğraf Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Bin 152 başvuru yapılan yarışmada Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda birinci olan Levent Ateş ödülünü Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan aldı.

dsc-0229.jpg

80 KİLOMETRELİK BİSİKLET YOLU DAHA AÇACAĞIZ

Konya olarak Türkiye’de öncü olmak için çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Altay, “Konya 550 kilometrelik bisiklet yoluyla şu anda açık ara Türkiye’de en çok bisiklet yoluna sahip şehir. İnşallah 2024 yılına kadar 80 kilometrelik bisiklet yolu daha açarak özellikle bisikletle güvenli ulaşım için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Her manada bisikletin önemini anlatıyoruz.

dsc-0238.jpg

Bugünde Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında birçok organizasyon gerçekleşti. Sizlerde bisiklet kullanarak hem daha sağlıklı olacaksınız hem de Konya’mızın ‘Bisiklet Şehri Konya’ sloganına yardım edeceksiniz. Bende amatör bir bisiklet kullanıcısıyım. Bisiklet yolları daha güvenli hale getirerek, bisiklet sürücülerine daha saygılı olarak şehrimizde bisiklet kullanımını hep birlikte artıracağız” diye konuştu. Bisiklet Şehri Konya temalı fotoğraf yarışmasının ikincilik ödülünü Cihan Savran, üçüncülük ödülünü Ali Ayan ve mansiyon ödüllerini Yüksel Açıkgöz ve Yunus Karabıyık aldı. Altay yarışmanın jüri üyeleri Erkan Mumcu, Cengiz Teksoy ve Kerim Arı’yada ödüllerini takdim etti. (Gülşen Çopur)

dsc-0239.jpg

dsc-0243.jpg

dsc-0248.jpg

dsc-0251.jpg

dsc-0259.jpg

dsc-0270.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.