Avrupa Şampiyonası'nın kapısı Konya'da aralanacak

Avrupa Şampiyonası'nın kapısı Konya'da aralanacak
A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nun 7. maçında, yarın Konya'da Letonya ile karşı karşıya gelecek.

Bu kritik maçın sonucu, Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını belirleyecek.

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nun 7. maçında A Milli Futbol Takımı, yarın akşam saat 21.45'te Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda Letonya ile karşılaşacak. Şimdiye kadar oynanan 6 maçta Milliler, 4 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlikle toplam 13 puan elde ederek grubun lideri konumundalar. Öte yandan Letonya, 1 galibiyet ve 5 mağlubiyetle 3 puanla son sırada bulunuyor.

İSTATİSTİKLER

A Milli Futbol Takımı, tarih boyunca Letonya ile 9 kez karşılaştı. Bu maçlarda Milliler, 3 galibiyet alırken, 1 mağlubiyet ve 5 beraberlik yaşadı. Aynı zamanda Milli Takım, bu grup içinde Letonya'ya deplasmanda 3-2'lik skorla galip gelmişti.

TARİHSEL BAŞARILAR

A Milli Futbol Takımı, Letonya karşılaşmasıyla birlikte tarihindeki 620. maçına çıkacak. Bu süreçte, Milli Takım, 339 resmi ve 280 özel maçta 240 galibiyet elde ederken, 233 kez mağlup oldu ve 146 kez de berabere kaldı. Türkiye, bu maçlarda toplam 843 gol atarken, kalesinde 885 gol gördü.

MONTELLA İKİNCİ MAÇINA ÇIKIYOR

Teknik Direktör Stefan Kuntz'dan sonra göreve getirilen İtalyan teknik adam Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı ile ikinci maçına Letonya karşısında çıkacak. Montella, ilk maçında Hırvatistan'ı deplasmanda mağlup etmeyi başarmıştı.

2023 PERFORMANSI

2023 yılında A Milli Futbol Takımı, 6'sı resmi, 1'i özel olmak üzere toplamda 6 karşılaşma oynadı. Bu maçlarda Milli Takım, 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti. Son olarak Hırvatistan'ı deplasmanda 1-0'lık skorla yendiler.

GRUPTAN ÇIKMA ŞANSI

A Milliler, bu maçı kazanmaları durumunda gruptan çıkma hakkını elde edebilirler. Kazanmaları halinde puanlarını 16'ya yükseltecekler ve diğer maçların sonucuna bakılmaksızın gruptan ilk iki sırada çıkma hakkını garantileyerek, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma biletini alacaklar.

TARİHİN MAÇIN HAKEMİ

Türkiye - Letonya maçını Arnavutluk Futbol Federasyonu'ndan Enea Jorgji yönetecek. Yardımcı hakemler ise Denis Rexha ve Ridiger Çokaj olacak. Maçta dördüncü hakem ise Florian Lata görev alacak. Karşılaşmada VAR'da Daniele Chiffii, AVAR'da ise Kreshnik Barjamaj bulunacak.

KADRODA KİMLER VAR?

A Milli Futbol Takımı'nın maç için belirlenen aday kadrosu şu şekilde:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Ertaç Özbir (Adana Demirspor), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Cenk Özkacar (Valencia), Kaan Ayhan (Galatasaray), Merih Demiral (Al-Ahli), Samet Akaydın (Fenerbahçe), Eren Elmalı (Trabzonspor), Rıdvan Yılmaz (Rangers), Rayyan Baniya (Trabzonspor)

Orta saha: Berkan Kutlu (Genoa), Emre Akbaba (Adana Demirspor), Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Yunus Akgün (Leicester City), Yusuf Sarı (Adana Demirspor), Bertuğ Yıldırım (Rennais), Cenk Tosun (Beşiktaş), Kenan Yıldız (Juventus), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray)

Unutmayın ki, maçın sonucu, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na katılma şansını belirleyecek.

Avrupa Şampiyonası'nın kapısı Konya'da aralanacak

Avrupa Şampiyonası'nın kapısı Konya'da aralanacak

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.