Avrupa'da sığınmacı krizi

Avrupa'da sığınmacı krizi
Yunanistan'ın İdomeni kasabası yakınındaki kampta bekleyen sığınmacılar, Makedonya sınırının açılmamasına tepki olarak bölgedeki otoyolu ulaşıma kapattı

İDOMENİ (AA) - Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasına yaklaşık üç kilometre uzaklıktaki kampta bekleyen onlarca sığınmacı, Makedonya sınırının açılmamasına tepki olarak bölgedeki otoyolu ulaşıma kapattı.

Otoyolda yürümeye başlayan sığınmacılar araçların geçişini engelledi.

Üzerinde "Sınırları açın" ve "Burada yavaş yavaş ölüyoruz" yazılı dövizler taşıyan grup Makedonya sınıra kadar yürüdü.

Sınırda polis tarafından karşılanan grup oturma eylemi yaparak protestolarını sürdürdü. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu sığınmacılar, sınır açılana dek protestolara devam edecekleri söyledi.

Protestoya katılan sığınmacılardan Suriyeli Fadi, özgür yaşamak istediklerini belirterek, "Biz de insanız, özgürlüğe ihtiyacımız var. Herkes her şeyini kaybetti. Hiç kimse geri dönemez. Sınırları açın. Bizler terörist değil barış isteyen insanlarız." diye konuştu.

Bir diğer sığınmacı Iraklı Latif de "Burada olmamızın sebebi kendi ülkelerimizde güvende olmamamız. Ülkemizde güvende olsaydık Yunanistan'a gelmezdik. AB ülkelerine sınırları açmaları çağrısında bulunuyorum. Burada çok ağır koşullar altında yaşıyoruz. Hava çok soğuk ve bizimle birlikte çok sayıda çocuk var." ifadesini kullandı.

Protestoyla birlikte Yunanistan-Makedonya sınırında güvenlik tedbirlerinin artırıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.