Avrupa'daki Ordulular teröre tepki gösterdi

Avrupa'daki Ordulular teröre tepki gösterdi
KÖLN (AA) - Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Avrupa Çalışma Grubu, Türkiye'de yaşanan terör olaylarını kınadı. Almanya'nın Köln kentinde, şehit askerlerin...

KÖLN (AA) - Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Avrupa Çalışma Grubu, Türkiye'de yaşanan terör olaylarını kınadı.

Almanya'nın Köln kentinde, şehit askerlerin isimlerinin yazılı olduğu trikoları giyerek basın toplantısı düzenleyen konsey üyeleri, terör olaylarının bir Türk-Kürt mücadelesi gibi gösterilmeye çalışılmasına tepki gösterdi.

Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Avrupa Çalışma Grubu Başkanı Sefa Yüce, terör olayları sonucu düşen ateşin sadece düştüğü yeri değil 7'den 70'e her bireyin yüreğini yaktığını ifade ederek, devletin olağanüstü mücadelesinin ve güvenlik güçlerinin özverili çalışmalarının sonuca ulaşmaya başlamasıyla korkan terör örgütü üyelerinin kanlı eylemlerini arttırdığına dikkati çekti.

"Sur'da, Cizre'de, Ankara'da ve bu cennet vatanın her karış toprağında dökülen her damla kanın hesabı er geç sorulacaktır" diyen Yüce, Allah'tan dileklerinin bu hesabın bu dünyada sorulması olduğunu, başta şehit ve gazi yakınları olmak üzere tüm vatan sevdalılarının böylece yüreklerinin az da olsa ferahlamasını ümit ettiklerini söyledi.

Sefa Yüce ayrıca, siyasi partiler başta olmak üzere herkesin tüm siyasi ve kişisel çıkarlarını bir kenara bırakarak bu mücadeleye destek olmaları ve vatanın bu hainlerden temizlenmesi için katkı sunmaları çağrısında bulundu.

Ortak değerlerinin birlik, kardeşlik ve vatan sevdası olduğunu dile getiren Yüce, "Bizim zaferimizin temeli evladını kaybeden ananın 'On evladım olsa onu da vatana feda olsun' cümlesidir. Bizim zaferimizin temeli evladı şehit olan babaya 'Vatan sağolsun' dedirten şuurdur. Bu doğrultuda diyoruz ki Ordu ne kadar bizimse Kıbrıs ne kadar bizimse, Sur da Cizre de Ankara da o kadar bizimdir. Bizden toprak almak isteyenler bilsinler ki buna kimsenin gücü yetmez" dedi.

Toplantıda, kent konseyinden Tuncer Tokat, Barış Yılmaz, Celal Yılmaz da hazır bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.