Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Makedonya'ya 1 Ocak'tan itibaren 70 bin 418 sığınmacı giriş yaptı- Sadece savaşın devam ettiği ülkelerden sığınmacıların kabul edilmesine yönelik uygulamanın başladığı geçen yılın kasım ayından bu yana da 12 bin 189 ekonomik göçmen geri çevrildi

ÜSKÜP (AA) - Makedonya İçişleri Bakanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nataliya Spirova Kordiky, sadece savaşın devam ettiği ülkelerden sığınmacıların kabulüne yönelik uygulamanın yürürlüğe girdiği 19 Kasım 2015'ten bu yana 12 bin 189 ekonomik göçmenin geri çevrildiğini bildirdi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Kordiky, geçen yılın kasım ayında yürürlüğe giren ve sadece savaşın devam ettiği Suriye, Irak ve Afganistan'dan gelen sığınmacıların ülkeye alınmasını öngören uygulamanın başlamasının ardından insan kaçakçılığı vakalarına rastladıklarını söyledi.

Bu tarihten itibaren bakanlık olarak 25 insan kaçakçılığı olayı tespit ettiklerini dile getiren Kordiky, bu dönemde 181 göçmenin de yasa dışı yollardan ülkeye girdiğini kaydetti.

Kordiky, "19 Kasım'dan itibaren 12 bin 189 ekonomik göçmen geri çevrildi. Bunların 8 bin 189'u sınırdan, diğerleri ise ülkeye girdikten sonra yakalanarak geri gönderildi" diye konuştu.

Makedonya ordusunun, yasa dışı geçişleri engellemek için Yunanistan sınırına ikinci sıra tel örgüyü çekmeye başladığını anımsatan Kordiky, Makedonya-Yunanistan sınırının tamamında uygulanması planlanan önlemlerin amacının yasa dışı göçün önüne geçmek ve sığınmacıları kayıt noktalarına yönlendirmek olduğunu ifade etti.

Makedonya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da 1 Ocak'tan itibaren 70 bin 418 sığınmacının ülkeye girdiği belirtilirken, bunların 34 bin 238'inin Suriye, 22 bin 97'sinin Afganistan, 14 bin 80'inin Irak vatandaşı olduğu kaydedildi.

Makedonya, daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmak isteyen sığınmacı ve göçmenler için koridor olarak kullanılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.