Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Avrupa Komisyonu Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Avramopoulos:- "Avrupa Birliği dış sınırlarını güvenilir şekilde koruyabilmelidir"- Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Bıçvarova: - "Sınırlarımızda şu anda uygulanan güvenlik ve kontro

SOFYA (AA) - Avrupa Komisyonu Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopoulos, "Göç yolları daima güzergahını değiştirebilir. Avrupa Birliği dış sınırlarını güvenilir şekilde koruyabilmelidir" dedi.

Bulgaristan’a iki günlük çalışma ziyaretinde bulunan Avramopoulos, Başbakan Boyko Borisov, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova ve Dışişleri Bakanı Daniel Mitov ile görüştü.

Bıçvarova ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Avramopoulos, Bulgaristan’ın son derece stratejik bir coğrafi konumunda yer aldığını belirterek, tüm görüşmelerinde göçmenlerle ilgili son gelişmeleri ele aldıklarını söyledi.

Bulgaristan'ın şu anda yoğun göç baskısı altında bulunmadığını ifade eden Avramopoulos, "Göç yolları daima güzergahını değiştirebilir. Avrupa Birliği (AB) dış sınırlarını güvenilir şekilde koruyabilmelidir. Avrupa şu sıralarda göç kriziyle yüz yüze gelmiş bulunuyor. Türkiye ve Sırbistan’ın komşusu olan Bulgaristan, stratejik konumuyla AB’nin dışı sınırlarının korunması açısından önemli rol oynuyor. Biz de Bulgaristan’a yardım etmeye hazırız" diye konuştu.

Bulgaristan İçişleri Bakanı Bıçvarova da sınırlarını kapatma kararı alıp almayacaklarına yönünde soru üzerine, Türkiye ile sınırlarının etkin şekilde kontrol edildiğini, Yunanistan sınırının ise AB’nin iç sınırı olduğunu dile getirdi.

Bıçvarova, "Sınırlarımızda şu anda uygulanan güvenlik ve kontrol uygulamalarını değiştirmeyi planlamıyoruz. Avrupa ülkeleri arasında en sıkı sınır denetimini biz yapıyoruz. Ülkeye kaçak giriş yapan, Sırbistan’a doğru aynı şekilde çıkış yapmayı deneyen şahısları tutuklayabiliyoruz. Bulgaristan, göç akışlarının başarılı denetiminde örnek ülke sayılır" ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.