Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Makedonya Dışişleri Bakanı Poposki:- "Makedonya'ya girecek sığınmacı sayısı AB ülkelerinin kabul edeceği sayıya bağlı"

ÜSKÜP (AA) - Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki, Yunanistan üzerinden Makedonya'ya girecek sığınmacı sayısının Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin kabul edeceği sayıya bağlı olduğunu söyledi.

Poposki, resmi temaslarda bulunmak üzere Üsküp'e gelen Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz ile sığınmacı krizini görüştü.

Makedonya Dışişleri Bakanlığındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Poposki, hem ülkeye yasa dışı girişleri önlemek hem de Batı Avrupa'ya ulaşmaya çalışan sığınmacıların kayıt işlemlerini yapabilmek adına bazı tedbirler aldıklarını söyledi.

Poposki, ülkeye girişlerine izin verilen sığınmacı sayısına ilişkin de "Makedonya'ya girecek sığınmacı sayısı, AB ülkelerinin kabul edeceği sayıya bağlı" ifadesini kullandı.

Sığınmacı krizinden etkilenen tüm ülkelerin sığınmacılara insanca davranması konusunda mutabık olduklarını ifade eden Poposki, sınırların kontrolü ve sığınmacıları kayıt işlemleri için Avusturya'dan ekipman ve personel desteği aldıklarını kaydetti.

Kurz da Avusturya hükümetinin önümüzdeki dönemde sığınmacı kriziyle mücadele kapsamında önemli adımlar atacağını ve ülkeye alınacak sığınmacı sayısını sınırlandıracağını açıkladı.

Ülkesinin bu yıl 37 bin 500 sığınmacı kabul edeceğini aktaran Kurtz, "İçişleri Bakanlığımız günlük sığınmacı sayısını da belirledi. Birkaç ay içerisinde azami sığınmacı sayısına ulaşmış olacağız ve akabinde Avusturya sığınmacıların geçişlerine izin vermeyecek. Bu karardan Sırbistan, Slovenya ve Makedonya gibi ülkeler etkilenecek" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.