Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Macaristan İçişleri Bakanı Sandor Pinter:- "Avusturya hükümetinin sığınmacı sayısında sınırlamaya gittiğini açıklaması durumu kolaylaştırmayacak. Bu yüzden sınırlarımızı korumak için hazırlanmamız gerekiyor"- Sırbistan İçişleri Bakanı Nejobsa Stefanovic:

BUDAPEŞTE (AA) Macaristan İçişleri Bakanı Sandor Pinter, Avusturya'nın sığınmacı sayısında sınırlamaya gitmesinin durumu kolaylaştırmayacağını söyledi.

Pinter ve Sırp mevkidaşı Nejobsa Stefanovic, iki ülke sınırındaki Röszke kentinde bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Pinter, sığınmacı krizinin önümüzdeki dönemde de önemli bir problem olarak kalacağı konusunda mevkidaşı ile hemfikir olduklarını belirterek ''Avusturya hükümetinin sığınmacı sayısında sınırlamaya gittiğini açıklaması durumu kolaylaştırmayacak. Bu yüzden sınırlarımızı korumak için hazırlanmamız gerekiyor" dedi.

Sınır bölgesinde kontrollerin artacağını belirten Pinter, "Sınırların korunması için Sırbistan, Slovenya, Hırvatistan, Makedonya ve en önemlisi Avusturya ile işbirliği yapmak gerekiyor" ifadesini kullandı.

Sırbistan İçişleri Bakanı Nejobsa Stefanovic, sığınmacı krizi konusunda ülkesinin Macaristan ile işbirliğini yaptığını belirterek "Sırbistan'ın kendi çıkarını göz önünde tutması gerekiyor. Özellikle Avusturya'nın attığı adım sonrası sürekli Avrupa Birliği ve Macaristan ile irtibat halindeyiz" şeklinde konuştu.

Macar ve Sırp makamlarının terör şüphelilerinin yakalanması konusunda da işbirliği halinde olduklarını belirten Stefanovic, "Yunanistan-Makedonya sınırının korunması için polis yardımı yollanması konusunda Macaristan ve Sırbistan görüşme halinde" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.