Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Makedonya'nın "Sırbistan, sığınmacıların geçişlerine izin vermiyor" iddialarını değerlendiren Sırbistan Çalışma, İstihdam ve Sosyal İşler Bakanı Vulin:- "Sınırlarımızda değişen bir durum söz konusu değildir. Yaptığımız işbirliği çerçevesinde sadece ekonom

NIS (AA) - Sırbistan Çalışma, İstihdam ve Sosyal İşler Bakanı Aleksandar Vulin, Makedonya ile sınırını kapattıklarına yönelik iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Sırbistan'ın Nis şehrine bulunan Vulin, burada yaptığı açıklamada, Makedonya'nın, "Sırbistan'ın sığınmacıları kabul etmediği" şeklindeki iddialarını değerlendirerek, "Sınırlarımızda değişen bir durum söz konusu değildir. Yaptığımız işbirliği çerçevesinde sadece ekonomik göçmenlerin geçişlerindeki kontrollerimize devam ediyoruz" dedi.

Sırbistan'ın, Makedonya sınırında sadece ekonomik göçmenlerin bekletildiğini ifade eden Vulin, sığınma hakkı talep edenlerin sorunsuz şekilde ülkeden geçiş yaptığını kaydetti.

Öte yandan, Makedonya İçişleri Bakanlığı, Sırbistan sınırlarında yaklaşık 600 sığınmacının geçişine Sırbistan tarafından izin verilmediği ifade etmişti.

Geçen yılın kasım ayında yürürlüğe giren karar gereği Makedonya'ya sadece savaşların sürdüğü Afganistan, Suriye ve Irak'tan gelen sığınmacılar kabul edilirken, "ekonomik göçmen" olarak nitelendirilen ve girişleri yasaklanan diğer ülke vatandaşları sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışıyor. Daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacılar, Balkan rotası üzerindeki Makedonya'dan sonra Sırbistan, Hırvatistan ve Slovenya'dan geçerek Avusturya veya Almanya'ya gidiyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.