Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Bazı Balkan ülkelerinin aldığı tedbirler nedeniyle sığınmacılar tekrar Macaristan rotasına yöneldi

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan'da, son günlerde ülkeye yasa dışı yollardan girmeye çalışan yüzlerce sığınmacı yakalandı.

Sığınmacı krizi çerçevesinde son dönemde bazı Balkan ülkelerinin aldığı tedbirler nedeniyle sığınmacılar, Batı Avrupa ülkelerine ulaşmak için tekrar Macaristan rotasına yönelmeye başladı.

Son gelişmelere ilişkin Macar Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ülkenin sınır bölgelerinde, geçen ay başında günde yaklaşık 10 sığınmacının yakalandığı, bu sayının şubat ayında da artış gösterdiği ve son üç günde ise rekor seviyeye ulaştığı bildirildi.

Açıklamada, geçen cuma günü 113, cumartesi 151 ve pazar günü 237 kişi olmak üzere ülkeye üç günde 501 kişinin yasa dışı yollardan giriş yaptığı kaydedildi.

2015 yılında yaklaşık 400 bin sığınmacının Batı Avrupa'ya ulaşmak için geçiş noktası olarak kullandığı Macaristan, sığınmacı akınını engellemek için doğu ve güney sınırlarında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Macaristan bu kapsamda Sırbistan ve Hırvatistan ile olan sınırlarına jiletli tel örgü çekti, bu bölgelerde olağanüstü hal ilan etti.

Macaristan'a 2012 yılında 2 bin, 2013'te 18 bin, 2014'te 42 bin ve geçen yıl da yaklaşık 400 bin sığınmacı giriş yaptı. Geçen yıl 143 kişinin mülteci statüsü alabildiği ülkede yaklaşık 300 sığınmacı bulunuyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.