Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Makedonya Dışişleri Bakanı Poposki: "(Yunanistan-Makedonya sınırında bekletilen sığınmacılar) Bu kişilerle ilgili bilgilerin doğrulanmasını bekliyoruz. Gelecek bilgiye göre ne yapacağımıza karar vereceğiz"

ÜSKÜP (AA) - Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki, Yunanistan-Makedonya sınırında bekletilen sığınmacılarla ilgili bilgilerin doğrulanmasını beklediklerini, gelecek bilgilere göre ne yapacaklarına karar vereceklerini ifade etti.

Poposki, sığınmacı krizinde yaşanan son gelişmeler hakkında basın mensuplarına açıklama yaptı.

Makedonya'nın sınırlarını kapatmak istemediğini aktaran Poposki, krize kapsamlı bir çözüm bulunması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Yasa dışı geçişleri engellemeyi ve sığınmacılara güvenli bir geçiş imkanı sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Poposki, önceliklerinin savaş bölgelerinden gelenler olduğunu, krizi fırsat bilip Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışanların bu kişilerle bir tutulmaması gerektiğini vurguladı.

Uzun yıllar Yunanistan'da çalışan ve krizi fırsat bilip Almanya'ya ulaşmak isteyen Afganistan vatandaşları olduğunu belirten Poposki, Hırvat yetkililerin tespit ettiği bir grubun Sırbistan'a iade edildiğini, bu nedenle Sırp yetkililerin sınırlarını Afgan sığınmacılara kapattığını söyledi.

Poposki, geçen yıla kıyasla Yunan makamlarıyla iletişimlerinin daha iyi olduğunu belirterek, basında çıkan iddiaların aksine ülkesinde yeni sığınmacı kampı kurulmayacağını aktardı.

Yunanistan-Makedonya sınırında bekletilen sığınmacılar konusuna da işaret eden Poposki, "Bu kişilerle ilgili bilgilerin doğrulanmasını bekliyoruz. Gelecek bilgiye göre ne yapacağımıza karar vereceğiz" dedi.


- Arnavutluk önlemlerini aldı


Arnavutluk Savunma Bakanı Mimi Kodheli, sığınmacı akınının kendilerine yönelmesi ihtimaline karşılık hükümetin gerekli tüm önlemleri aldığını ifade etti.

Ulusal Güvenlik Komisyonu'nda konuşan Kodheli, komisyon üyesi milletvekillerinin talebi üzerine devam eden sığınmacı krizine karşı alınan önlemler hakkında bilgi verdi.

Sığınmacı krizi konusunda AB Komisyonu Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopoulos'un yanı sıra farklı ülkelerden mevkidaşlarıyla görüştüğünü anımsatan Kodheli, hükümetin sığınmacı akının Arnavutluk'a yönelmesi durumunda gerekli tüm önlemleri aldığını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.