Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Yunanistan-Makedonya sınırında sığınmacılarla güvenlik güçleri arasında yaşanan arbedede bir polisin yaralandığı bildirildi

ÜSKÜP (AA) - Yunanistan'dan Makedonya'ya girmek isteyen sığınmacılarla ,güvenlik güçleri arasında yaşanan arbedede bir Makedon polisinin yaralandığı bildirildi.

Makedonya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, sınırın Yunanistan tarafında, Makedonya'ya girmek için bekleyen sığınmacıların sınırı zor kullanarak geçmeye çalışmasının akabinde polisin göz yaşartıcı gaz ve ses bombasıyla müdahale ettiği anımsatılarak, sığınmacıların ülkeye girişinin engellendiği ve yeniden Yunanistan'a gönderildikleri kaydedildi.

Açıklamada, yaşanan arbede esnasında bir Makedon polisinin yaralandığı ifade edildi.

Daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacılar, Balkan koridorundaki ülkelerin uyguladığı kısıtlamalar sonucu Yunanistan-Makedonya sınırında sıkışmış durumda. Makedonyalı yetkililer daha önce günde 300 sığınmacı alacaklarını açıklamış, ayrıca yasa dışı geçişleri engellemek için de sınırlarına çift sıra tel örgü çekmişti.

Uygulanan kısıtlayıcı tedbirler nedeniyle Makedonya-Yunanistan sınırında bekleyen sığınmacıların sayısının 6 bini aştığı tahmin ediliyor. Sadece Suriye ve Iraklı sığınmacıları kabul eden Makedonya'ya sadece dün 92 kişinin girdiği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.