Avrupa’daki sığınmacı krizi

Avrupa’daki sığınmacı krizi
Bulgaristan Savunma Bakanı Nençev:"Sığınmacı akımının nasıl bir yön alacağını tahmin edemiyoruz. İhtiyaç anında Türkiye sınırına hemen 500 kadar asker yollamaya hazırız"

SOFYA (AA) - Bulgaristan Savunma Bakanı Nikolay Nençev, sığınmacı krizi nedeniyle sınırlarda askeri personel görevlendirebileceklerini belirterek, "Sığınmacı akımının nasıl bir yön alacağını tahmin edemiyoruz. İhtiyaç anında Türkiye sınırına hemen 500 kadar asker yollamaya hazırız" dedi.

Nençev, Sofya’da düzenlediği basın toplantısında, Avrupa’daki sığınmacı krizi ve Bulgaristan’ın aldığı önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.

Yasalara göre ülkede sınırlarının muhafazasından İçişleri Bakanlığına bağlı Sınır Polisi’nin sorumlu olduğunu hatırlatan Nençev, gerekli olması durumunda Silahlı Kuvvetlerin de destek amaçlı olarak görevlendirilebileceğini ifade etti.

Bulgar Bakan, AA muhabirinin sorusunu yanıtlarken, "İçişleri Bakanlığının talep etmesi durumunda her an harekete geçebiliriz. Sınırların muhafazası görevini öncelikli olarak İçişleri Bakanlığı ve Sınır Polisi yürütüyor. Biz onlarla sürekli bir koordinasyon ve iletişim içindeyiz. Sığınmacı akımının nasıl bir yön alacağını tahmin edemiyoruz. İhtiyaç anında Türkiye sınırına hemen 500 kadar asker yollamaya hazırız" dedi.

İlgili birimlerin gelişmeleri takip ettiğini, komşu ülkeler Yunanistan, Makedonya ve Sırbistan’a doğru sığınmacı hareketlerindeki aşırı artışı izlediklerini Nençev, "Emin olun ki kriz anında gerekli olan tüm önlemler alınacaktır" şeklinde konuştu.

Sınır Polisi’ne destek sağlayacak askeri personelin eğitimli olduğunu, önemli bir bölümünün yurt dışında çeşitli görevlere katıldığını ifade eden Nençev, görev verilmesi durumunda askerlerin sınırda silahlarıyla nöbet tutacaklarını kaydetti.

Sığınmacı kriziyle birlikte kamuoyunda tartışılmaya başlayan zorunlu askerlik uygulamasının yeniden yürürlüğe konulması önerilerini değerlendiren Nençev, "Parlamento’nun bu konuda alabileceği her türlü kararı uygulamaya hazırız" dedi.

Bakan Nençev, 2007 yılında kaldırılan zorunlu askerlik uygulamasına yeniden dönülmesi durumunda, askerlerin görev süresinin en az bir yıl olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.