Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Yunanistan'ın, Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bekleyişlerini sürdüren yüzlerce sığınmacı, sınırın açılmasına yönelik protesto düzenledi- Suriyeli gösterici:- "Artık sabrımız kalmadı. Tek isteğimiz sınırların açılması ve yolumuza devam etmemiz"

İDOMENİ (AA) - Yunanistan'ın, Makedonya sınırında bulunan İdomeni kasabasındaki bekleyişlerini sürdüren yüzlerce sığınmacı, geçişlerine izin verilmemesine yönelik protesto düzenledi.

Sınır bölgesinde toplanan sığınmacılar ellerinde "Almanya" ve "Merkel" yazılı dövizler açarak, daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmak için sınırın açılması noktasında Avrupa ülkelerine yardım çağrısında bulundu.

Suriyeli bir gösterici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kötüleşen hava şartları nedeniyle büyük sıkıntı çektiklerini ifade ederek, "Artık sabrımız kalmadı. Tek isteğimiz sınırların açılması ve yolumuza devam etmemiz" dedi.

İki haftadan uzun süredir sınırdaki bekleyişlerini sürdürdüklerini aktaran Suriyeli vatandaş, savaş nedeniyle ülkelerine geri dönemedikleri ve kötüleşen şartlar nedeniyle artık burada kalmak istemediklerini vurgulayarak, "Ne yapacağımızı bilmiyoruz" ifadesini kullandı.

Yağmurla birlikte kaldıkları çadırların ıslandığını ifade eden sığınmacılar, geceleri yaktıkları ateşin etrafında ısınmaya çalıştıklarını kaydetti.

Yunanistan sınırındaki 13 bini aşkın sığınmacı, kendi imkanlarıyla kurdukları çadır kamplarda Makedonya'ya geçiş yapabilmek için bekleyişlerini sürdürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.