Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Yunanistan'ın İdomeni kasabasındaki kampta bekleyen sığınmacılar, sınırın kapalı tutulmasını protesto için demiryolunu ulaşıma kapatma eylemini sürdürdü

İDOMENİ (AA) - Yunanistan'ın Makedonya sınırında İdomeni kasabasındaki kampta bekleyen sığınmacılar, sınırın günlerdir kapalı tutulmasına tepki olarak üç gün önce başlattıkları demiryolunu ulaşıma kapatma eylemine devam etti.

Makedonya sınırının 16 gündür kapalı tutulmasından dolayı kamplarda bekletilen sığınmacılar, tek taleplerinin yola devam edebilmek olduğunu söyledi.

Rayların üzerine çadır kuran sığınmacılardan Suriyeli Ahmed, bir aydır İdomeni'de beklediğini belirterek, kamptaki zor koşullara artık tahammül edemediklerini, sınır açılana kadar protestoya devam edeceklerini ifade etti.

Iraklı sığınmacı Cemil de sınır açılana kadar eyleme devam etmeye kararlı aldıklarını vurgulayarak, "Annem Avrupa'da, ben de yanına gitmek istiyorum. Ben geleceğimi Avrupa'da görüyorum. Orada yaşamak istiyorum" şeklinde konuştu.

İdomeni kasabasındaki kampta bekleyen yaklaşık 12 bin sığınmacı, yağmur ve kötü hava koşulları nedeniyle zorluk yaşıyor.

Sınırların açılıp yollarına devam edecekleri ümidiyle bekleyen sığınmacılar, yiyecek, hijyen ve sağlık imkanlarının kısıtlı olduğu kampta taleplerine cevap alabilmek adına sık sık protestoya başvuruyor. İdomeni'ye üç kilometre mesafedeki başka bir kampta kalan bir grup sığınmacı da bugün protesto amacıyla bölgedeki otoyolunu ulaşıma kapattı.


- İvanov, Merkel ile sığınmacı krizini görüştü


Öte yandan, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i telefonla arayarak sığınmacı krizi hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Makedonya Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, İvanov'un 14 Mart'ta yasa dışı yollardan Makedonya'ya giren sığınmacılar hakkında Merkel'e bilgi verdiği ifade edilirken, Balkan koridorunun kapatılması kararına sonuna kadar uyacaklarını söylediği kaydedildi.

Sığınmacı krizi konusunda AB'den daha büyük bir destek talep eden İvanov'un, Türkiye ile AB arasındaki anlaşmadan da memnuniyet duyduğunu Merkel'e ilettiği ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.