Avrupa’daki sığınmacı sorunu

Avrupa’daki sığınmacı sorunu
Bulgaristan İçişleri Bakanı Bıçvarova:- “Türkiye sınırındaki tel örgü inşaatı tamamlanmadan kaçak sığınmacı geçişlerin kontrolünü yüzde yüz sağlayamayız”- “Gönüllü sığınmacı avcılarının faaliyetleri devletin güvenlik eksiklikleri konusunda bir provokasyon

SOFYA (AA) – Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova, “Türkiye sınırındaki tel örgü inşaatı tamamlanmadan kaçak sığınmacı geçişlerin kontrolünü yüzde yüz sağlayamayız.” dedi.

Parlamentoda yaptığı konuşmada, yasa dışı geçişlerin en çok yapıldığı Türkiye sınırına 300 kişilik askeri personel takviyesinin yapılmasının “önleyici faktör” olacağını belirten Bıçvarova, Bulgaristan’ın Türkiye ile ortak sınırında 274 kilometrelik kara sınırında hali hazır bulunan 30 kilometrelik tel örgünün 130 kilometreye uzatılmasıyla ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti.

Sınır güvenliği ile ilgili alınan önlemlerin sürekli artırıldığını dile getiren Bıçvarova, sınır muhafaza alanında personelin daha hareketli hale getirilmesinin, alınabilecek etkin önlemlerin arasında yer aldığını aktardı.

Bakan Bıçvarova, son dönemde Avrupa Birliği'nden (AB) 20 milyon avroluk bir finansmanın da sağlandığını kaydetti.

Bu arada Bulgaristan’da son günlerde gündeme gelen ve kamuoyunun tepkisini çeken "sığınmacı avcılarına" da değinen Bıçvarova, “Gönüllü sığınmacı avcılarının faaliyetleri ve kuruluş amacı devletin güvenlik eksiklikleri konusunda bir provokasyon olabilir.” diye konuştu.

Bıçvarova, çetelerin eylemleri sırasında çektikleri görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasını da eleştirerek, “Bu girişimler, güvenlik güçlerinin çabalarını sabote eden, eksikliklerimizi gösteren bir senaryo olabilir.” ifadesini kullandı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.