Avrupa'dan gelen işitme engelli Türk vatandaşları Mecliste

Avrupa'dan gelen işitme engelli Türk vatandaşları Mecliste
TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanvekili Benli, Avrupa Türk Engelliler Birliği Genel Başkanı Çelik başkanlığındaki heyeti kabul etti

TBMM (AA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Fatma Benli, Avrupa'dan gelen işitme engelli Türk vatandaşlarını kabul etti.

Avrupa Türk Engelliler Birliği Genel Başkanı Cemil Çelik, yaptığı konuşmada, heyette yer alan birçok kişinin Türkçe işaret dilini bilmediğini, Almanya'da doğduğunu ve ilk kez Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Çoğunun vatan hasreti çektiğini ve Avrupa'da sıkıntılar yaşadığına dikkati çeken Çelik, "Almanya'da, yaşadığımız sorunları anlatacak kurum bulamıyoruz. Anlattığımız zaman da kurumlar asimilasyon istiyor." ifadesini kullandı.

Çelik, Çanakkale'ye gideceklerini, heyette yer alanların Çanakkale ruhunu hissetmesini istediklerine değinerek, heyette yer alanların Mecliste de bir milletvekiliyle görüşmelerini istedikleri için bu ziyareti yaptıklarını bildirdi.

Avrupa'da ancak asimilasyon şartıyla eşit haklardan yararlanabildiklerini belirten Çelik, Benli'yi Avrupa'da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

Fatma Benli de Mecliste Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Tasarısını görüştüklerini anımsatttı.

Ayrımcılığa uğradığını düşünen insanların bu kuruma başvuracaklarına işaret eden Benli, "Sizlerin Almanya'da yaşadığınız şey çoklu ayrımcılık. İnsanlar orada ne kadar demokrat olduklarını söylese de sizlere ayrımcılık uyguluyorlar." diye konuştu.

Benli, yasaları değiştirerek ayrımcılıkla mücadele etmek istediklerini vurgulayarak, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunun ayrımcılık yapan kurumlara para cezası verme yetkisine sahip olacağını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.