Avustralyalı Türklerden "Buyurun Ben Müslümanım" kampanyası

Avustralyalı Türklerden "Buyurun Ben Müslümanım" kampanyası
Kampanyayla İslam ile ilgili ön yargılar giderilmek isteniyor

MELBOURNE (AA) - Avustralya'da İslam ile ilgili ön yargıları gidermek isteyen Avustralyalı Türkler, Melbourne'de "Buyurun Ben Müslümanım" kampanyası başlattı.

Avustralya Milli Görüş Teşkilatları'nın (AMGT) başlattığı kampanya çerçevesinde Melbourne'in merkezinde işlek caddelere stantlar açıldı. Avustralyalı Türkler, bu stantlarda halka kırmızı gül ve broşür dağıtarak İslam hakkında bilgi veriyor.

Kampanya hakkında AA muhabirine açıklama yapan AMGT Kurumsal İletişim Başkanı Ömer Faruk Yalçıner, amaçlarının, Avustralya kamuoyunda İslam dini ve Müslümanlar hakkında oluşan yanlış algıyı önlemek olduğunu söyledi.

Yalçıner, ilk kez düzenlenen kampanyanın büyük ilgi gördüğünü belirterek, "İslam ve Müslümanlarla ilgili yanlış bir algı oluştu. Bu algıyı ortadan kaldırmak için 'Buyurun Ben Müslümanım' kampanyası başlattık. İnsanlara çiçek, İslam hakkında tanıtıcı broşürler vererek, onları Müslümanlık hakkında bilgilendirmeye çalıştık. Diyaloğa geçilince düşüncelerin ve ön yargıların tamamen değiştiğine tanık olduk" dedi.

Ömer Faruk Yalçıner, stantlarda gönüllerle konuşan birçok Avustralyalının ilk kez bir Müslümandan İslam hakkında bilgi alma fırsatı yakaladığını ve kendilerine teşekkür ettiğini de vurguladı.

"Buyurun Ben Müslümanın" standını ziyaret eden ve gönüllülerden bilgi alan Avustralyalı Emily Prichard, karşılıklı bilgi alışverişinin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bence herkes kendinden farklı olan kişilere el uzatmalı. Gerçeği öğrenmek için medyayı takip etmek yerine insanlarla doğrudan iletişime geçilmeli" diye konuştu.

Avustralya'ya bir yıllık çalışma vizesiyle gelen ABD'li Allison Gates de kampanyanın çok yerinde bir çalışma olduğunu belirterek, "Bence yapılan çok güzel ve çok önemli bir şey. ABD'de sağcılar hep Müslümanların çıkıp bir şeyler demediklerini, kendilerini savunmadıklarını, kim olduklarını ve ne yapmaya çalıştıklarını anlatmadıklarını söylüyorlar. Bu nedenle iletişimi teşvik etmek için 'Biz barış yanlısıyız. Bunu açıkça söylüyoruz, bir şeyin arkasına saklanmıyoruz' demek çok iyi bir şey" dedi.

"Buyurun Ben Müslümanım" kampanyası çerçevesinde yarın da Sydney kentinin caddelerinde stantlar kurulacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.