Avustralya'ya girmeye çalışan Bangladeşliler Endonezya’ya geri gönderildi

Avustralya'ya girmeye çalışan Bangladeşliler Endonezya’ya geri gönderildi
MELBOURNE (AA) - Avustralya Sınır Kuvvetleri, tekneyle ülkeye girmeye çalışan altı Bangladeşliyi balıkçı teknesiyle Endonezya’ya geri yolladı.Avustralya...

MELBOURNE (AA) - Avustralya Sınır Kuvvetleri, tekneyle ülkeye girmeye çalışan altı Bangladeşliyi balıkçı teknesiyle Endonezya’ya geri yolladı.

Avustralya Yayın Kurumu’nda (ABC) yer alan habere göre, Avustralya Sınır Kuvvetleri (ABF) içinde iki kişilik mürettebat ve Bangladeşli altı erkek sığınmacı bulunan, batmak üzere olan tekneye ülke kara surlarında müdahale etti.

Mürettebatı ve Bangladeşlileri Avustralya’ya ait gemiye alan ABF yetkilileri, bu kişileri bölgede bulunan Endonezya balıkçı teknesine aktararak Endonezya’ya geri gönderdi.

AFB yetkilileri, sığınmacıların geldiği teknenin denize açılmaya elverişli olmadığı için battığını belirtti.

Avustralya, izlediği sıkı sınır koruma kanunları uyarınca ülkeye yasa dışı yollardan girmeye çalışan sığınmacı teknelerini geldikleri ülkelere geri gönderiyor. Gerek ülke içinde gerek ülke dışında mülteci hakları savunucuları, bu kanunları sert bir şekilde eleştirerek Avustralya’yı geri gönderdiği sığınmacıların hayatlarını tehlikeye atmakla suçluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.