Ayakkabı bakımının püf noktaları

Ayakkabı bakımının püf noktaları
Evinizdeki malzemeleri kullanarak pratik püf noktalarla siz de ayakkabılarınızın ömrünü uzatabilirsiniz.

Tüm yaz kutularda kapalı kalan ayakkabılarınızı tekrar kullanmaya başlamadan önce ömrünü uzatmak ve ilk günkü gibi yeni görünmesini sağlamak için bakım yapmayı ihmal etmeyin.

İşte size pratik ipuçlarıyla uygulayabileceğiniz bakım önerileri...

 

Zeytinyağı

Botlarınızın yeni alınmış gibi parlamasını istiyorsanız birkaç damla zeytinyağı işinizi görür. Bir kağıt havlu ya da bezin üzerine sadece bir-iki damla zeytinyağı döküp, bu bezle botlarınızı silebilirsiniz. Oldukça doğal olan bu yöntem ayakkabılarınıza bakım yapar ve daha uzun süre kullanmanızı sağlar. Ayakkabılarınızı parlak giymekten hoşlanıyorsanız, bunu sık sık tekrarlayabilirsiniz.

Kutusunda tutun

Birçok kadın ayakkabılarını dolaba dizip hepsini bir arada görmekten hoşlanır. Ancak ayakkabılarınızın zarar görmesini istemiyorsanız, çıkardıktan sonra kutularına koyup saklamalısınız. Bu botlarınızın deforme olmasını engeller.

Kağıt sıkıştırın

Uzun botlarınızın şeklinin bozulmamasını ve zarar görmemesini istiyorsanız, kullanmadığınız zamanlarda içlerine biraz gazete kağıdı sıkıştırabilirsiniz. Böylece uzun botlarınızı tekrar giymek istediğinizde, eğilip bükülmüş ve derisi zarar görmüş botlarla karşılaşmazsınız.

14152609690.27310000.jpg

Limon

Ayakkabılarınız kirlendiği zaman limon suyunu ve içme suyunu %50 oranında karıştırıp, bu karışımla ayakkabılarınızı silebilirsiniz. Limonun asitli yapısı ayakkabınızdaki kirleri kolayca temizleyip yeni gibi görünmesini sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.