AYBÜ'nün Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı öğrencileri kolaylıkla iş bulabiliyor

AYBÜ'nün Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı öğrencileri kolaylıkla iş bulabiliyor
ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ertuğrul Karakaya, Ulaştırma Hizmetleri...

ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ertuğrul Karakaya, Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerinin hava yolu şirketlerinde kolaylıkla iş bulduğunu belirtti.

Doç. Dr. Ertuğrul Karakaya, AA muhabirine, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından kabin ekibi temel eğitimi verme konusunda yetkilendirilmiş ilk ve tek devlet üniversitesi olduklarını söyledi.

Öğrencilerinden "Kabin Memuru Temel Eğitim Sertifikası" almaya hak kazananların, hava yolları şirketleri tarafından öncelikle tercih edildiğini ifade eden Karakaya, şunları kaydetti:

"Verilen eğitimlerin sonunda sertifika almaya hak kazanan 25 mezunu öğrencimizden çalışmak isteyen 12 öğrencimiz ise Türk Hava Yolları, Pegasus ve SunExpress şirketlerinde uçuşlarına başladılar. Hali hazırda 2. sınıf olan 35 öğrencimiz ise Pegasus Hava Yolları'nda işe alım süreçlerine dahil edilmişlerdir. Öğrencilerimizin eğitimi konusunda Yükseköğretim Kurulu kalite standartlarını uygulamaktayız. Bu bizim için önemli bir başarıdır. Programa katkısı olan öğretim görevlilerimize teşekkür ederiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.