Aydın Doğan Mustafa Sarıgül’ü Neden Harcadı? Takvim’den Olay İddialar…

Aydın Doğan Mustafa Sarıgül’ü Neden Harcadı? Takvim’den Olay İddialar…
Şişli’den başlayarak ABD’deki mafya çetelerine kadar uzanan krizin kalbinden Aydın Doğan çıktı. CHP’yi alt üst eden skandalın perde arkasına ise TAKVİM ulaştı. Buna göre CHP, yerel seçimlerde Doğan Medyası’na 12 milyon TL borç bıraktı. Aydın Doğan Sarıgül

Şişli’den başlayarak ABD’deki mafya çetelerine kadar uzanan krizin kalbinden Aydın Doğan çıktı. CHP’yi alt üst eden skandalın perde arkasına ise TAKVİM ulaştı. Buna göre CHP, yerel seçimlerde Doğan Medyası’na 12 milyon TL borç bıraktı. Aydın Doğan Sarıgül’den parayı istedi. Ancak Sarıgül “Kemal Bey’in takımına girmek için dünyaları verdim. Gidin ondan alın” deyince Aydın Bey, bir dönem dizinin dibinden ayırmadığı Sarıgül’ün ipini çekti

Şişli’den başlayarak ABD’deki mafya çetelerine kadar uzanan krizin kalbinden Aydın Doğan çıktı. CHP’yi alt üst eden skandalın perde arkasına ise TAKVİM ulaştı. Buna göre CHP, yerel seçimlerde Doğan Medyası’na 12 milyon TL borç bıraktı. Aydın Doğan Sarıgül’den parayı istedi. Ancak Sarıgül “Kemal Bey’in takımına girmek için dünyaları verdim. Gidin ondan alın” deyince Aydın Bey, bir dönem dizinin dibinden ayırmadığı Sarıgül’ün ipini çekti!

aydin-doganCHP her daim karıştı. Son dalga ise Şişli’de yaşandı. Mustafa Sarıgül ile Hayri İnönü arasındaki kavga, Aydın Doğan’a ulaştı. Her şey Hayri İnönü’ye yönelik iddialarla başladı. Buna göre İnönü, Şişli Belediye Başkanlığı’nı kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını kaybeden Mustafa Sarıgül ise Şişli’deki etkisini sona erdirmemek için oğlu Emir’i başkan yardımcısı yaptırdı. Ancak Hayri İnönü, Emir’e bağlı başkanları görevden alınca işler rayından çıktı. Bu andan itibaren Aydın Doğan’ın gazetesi Hürriyet, İnönü’yü manşetlere taşıdı. Sarıgül tehdidi nedeniyle makam odasına şifreli kilit taktıran İnönü’nün eşi Doç. Dr. Nazlı İnönü ise Sarıgül ailesinin ipini çekti. “Mustafa Sarıgül ABD’de mafya tutup oğullarımı öldüreceğini söyledi” dedi. Ve bu haber de Hürriyet tarafından manşetten verildi.

MEMURUN YANINDA KONUŞULMAZ

Peki Mustafa Sarıgül ile her daim dirsek temasında bulunan Hürriyet neden bu haberleri yapıyordu? İşte Türkiye’nin merak ettiği bu sorunun yanıtına TAKVİM ulaştı. Her şey 30 Mart 2014′te Sarıgül’ün yerel seçimi kaybetmesiyle başladı. Sarıgül’ün CHP İstanbul İl Başkanlığı’na faturası 14 milyon lirayı buldu. Bu paranın 12 milyon TL’si Doğan Medyası’naydı. Aydın Doğan, Sarıgül’den parasını alamayınca harekete geçti. En yakınındaki isimlerden biri olan sırdaşı Taylan Bilgel’i Sarıgül’e gönderdi. Parasını istedi. Sarıgül “O para tabii ki ödenecek. Bakın Büyükşehir’i kaybettik ama Şişli ve Beşiktaş’ı aldık. Bana biraz süre tanıyın” cevabını verdi.

BORÇLARIN ALTINDAKİ İMZA SALICI’NIN

Sarıgül, Aydın Doğan’a olan borcunu tahsil etmeye gelen aracılara belgelerdeki imzayı gösterip “Bakın kimin adı yazıyor burada” dedi. Sonra da şöyle devam etti:

“Buradaki isim Oğuz Kaan Salıcı, değil mi? CHP’nin İstanbul İl Başkanı. İmzayı kim attıysa borcu da o ödesin. Ben zaten CHP’den, Kemal Kılıçdaroğlu’nun takımından aday olabilmek için dünyaları verdim. Gidip paraları ondan alın. Seçimde yaptığım harcamalar bana yeter de artar bile… Murat Hazinedar’ı partiden aday gösterebilmek için CHP Genel Merkezi’ne verdiğim paralar, bu borçları onlarca kez öder.”

YA İSTİFA YA İHRAÇ

CHP’de Şişli krizi büyürken partide ‘Sarıgül’ün CHP’den istifa ederek yeniden TDH’nın başına geçeceği’ yönünde. Gelişmelerin önümüzdeki hafta yapılacak MYK’da yeniden ele alınması bekleniyor. Sarıgül’ün istifa etmemesi halinde ise ihracının yeniden gündeme gelebileceği
kaydediliyor.

EŞBAŞKAN DARBESİ

Doç. Dr. Nazlı İnönü’nün iddialarından sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül hakkında terör soruşturması başlattı. Bunun üzerine Hayri İnönü ile eşi, geçtiğimiz hafta savcılığa gidip tam 4 saat ifade verdi. O ifadenin detaylarını yine Doğan’ın gazetesi Hürriyet yayınladı. İşte İnönü’nün iddiaları: “CHP’li Aydın Ayaydın’ın aracılık etmesiyle 5 Kasım 2014′te Mustafa Sarıgül ile Ankara’daki Angora Evleri’nde buluştuk. Sarıgül ‘Bana çok pahalıya mal oldunuz. 750 bin dolara New York’ta kiralık mafya tuttum. Senin, eşinin, çocuklarının ve yakınlarının kemiklerini kimse bulamayacak’ dedi. Sonra bana zorla istifa dilekçesi imzalattı. Bu olaydan birkaç gün sonra CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in aracılığıyla Mustafa Sarıgül’le İstinyePark’ta buluştuk. O toplantıda benden belediyede 15 gün hiçbir değişiklik yapmamam istendi. Kabul ettim. Bunun üzerine Özkes, istifa mektubunu cebinden çıkarıp yırttı ve yaktı.” Öte yandan Hayri İnönü’nün Sarıgül’ün tehditleri yüzünden belediyedeki odasının kapısına şifre taktırdığı iddia edilmişti.

KONU PARA

Mustafa Sarıgül ile Hayri İnönü arasındaki krizin bir diğer nedeni olarak işadamı Korkmaz Yiğit gösterildi. Buna göre yıllar önce Kemal Gülman’la Korkmaz Yiğit, İstanbul’da inşaat yaptı. Sarıgül ise arsayı kendisinin bulduğunu söyledi. İşte Korkmaz Yiğit uzun süre sonra ortaya çıkıp, “Mustafa Sarıgül el konulan bankamdan 15 milyon dolar kredi çekti” dedi. Bunun üzerine TMSF düğmeye bastı! Sarıgül parayı Şişli Belediyesi’nden almaya karar verdi. Ancak Hayri İnönü buna yaklaşmayınca tansiyon yükseldi.

HAZİNEDAR FİRARDA

Şişli kirizinde avukatı olduğu Mustafa Sarıgül’ün tarafını tutan Murat Hazinedar, dün Gürcistan’ın başkenti Batum’a gitti. İş adamı Galip Öztürk ile bir araya geldi. Öztürk, buluşmayla ilgili sosyal medyada fotoğraf yayınladı. Ancak Hazinedar’ın firari iş adamıyla beraber olması tepki topladı. Partisi Gülen’in yanında yer alırken, Hazinedar’ın paralel yapı hakkında suç duyurusunda bulunan Öztürk’le beraber olması CHP içinde de eleştirilere neden oldu.

KEMAL BEY’E KARAYALÇIN ŞOKU

Mustafa Sarıgül’ün Doğan Ailesi’nin önüne koyduğu CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, görevinden istifa etti. Yerine Murat Karayalçın (71) getirildi. Ancak Karayalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “İlin çok borcu varmış. Ben eğer göreve geleceksem partiyi sıfır kilometre isterim” dedi. Kemal Bey ise şu yanıtı verdi: “9 milyon lira 7 milyonu Mustafa’nın 2′sini biz vereceğiz.”

(MEVLÜT YÜKSEL/TAKVİM)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.