Ayı arı kovanlarını parçalayarak balına ulaştı

Ayı arı kovanlarını parçalayarak balına ulaştı
Zonguldak'ın Devrek ilçesinde köye inen ayı, arı kovanlarına saldırdı. Ayının parçaladığı kovanlarda büyük hasar meydana geldi.

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde köye inen ayı, arı kovanlarına saldırdı. Ayının parçaladığı kovanlarda büyük hasar oluştu.

Edinilen bilgiye göre olay, Devrek ilçesine bağlı Ahmetoğlu köyünde meydana geldi. Muharrem Sarıçam ve ailesinin evlerinin kenarlarına kurduğu 65 kadar bal kovanı, köye inen ayının saldırısına uğradı. Ayının parçaladığı kovanlar kullanılamaz şekle geldi. Dedesinden günümüze arıcılıkla uğraştıklarından söz eden 59 yaşındaki Muharrem Sarıçam, "Maden emeklisiyim. Köyde yaşıyorum. Dedem zamanından günümüze arıcılık yapıyoruz. Bu yıla kadar hiç ayı saldırısına rastlamadık. Bu yıl ayılarla baş edemiyoruz. Yaklaşık 65 kovan arım vardı. Şu anda 30'un altına düştü yarı yarıya zararım var. Yaklaşık 2 ay önce saldırdı. Ben de bir kaza yaşamıştım. Gerekli tedbiri alamadım. Arkadaşların aldığı bilgilere göre çok ayı saldırısı oluyor. Mutlaka tedbirlerini alsınlar. TARSİM'e de mutlaka sigortasını yaptırsınlar" diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.