AYKUT KOCAMAN İÇİN "ÖZEL" MAÇ

AYKUT KOCAMAN İÇİN "ÖZEL" MAÇ
Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yeşil-beyazlı ekibin başındaki 200, Süper Lig’deki ise 500. maçına çıkıyor. Yeşil-beyazlı ekibimiz Kocaman yönetiminde 80 galibiyet, 59 beraberlik ve 60 yenilgi aldı

Konyaspor’da üçüncü dönemi ve altıncı sezonunu yaşayan Teknik Direktör Aykut Kocaman, bu hafta sonu oynanacak Kayserispor maçında yeşil-beyazlı ekibin başındaki 200. maçına çıkacak. Spor Toto Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve müzeye getirdiği Türkiye Kupasında bugüne kadar “Konyaspor Teknik Direktörü” sıfatıyla 199 maça çıktı.

Yeşil-beyazlı ekibimiz resmi müsabakalarda Kocaman ile 80 galibiyete imza attı. 59 maçta berabere kalan Kocaman 60 müsabakada ise sahayı puansız terk etti.

TARİHİ BAŞARILARIN MİMARI

Konyaspor taraftarının gönlünde ayrı ve özel bir yeri olan, giderken bile omuzlarda uğurlanan Kocaman, hem sportif anlamda hem de mali açıdan kulübün en parlak dönemlerini yaşadığı dönemlerde büyük katkı sağlayarak adını Konyaspor tarihine altın harflerle yazdırdı. Tarihinde ilk kez Türkiye Kupasını, Kocaman ile kazanan yine onun temelini attığı takımla Süper Kupa’yı müzesine götüren Konyaspor’un lig üçüncülüğü ve Avrupa Kupalarına katılmak gibi en büyük başarılarının altında da “Aykut Kocaman” imzası vardı.

LİGDE 1,41 PUAN ORTALAMASI

Süper Lig’de 17 ayrı sezonda 499 maçta saha kenarında olan ve bu alanda ligde en fazla maça çıkan teknik direktör unvanına sahip olan Aykut Kocaman, Kayserispor ile oynanacak maçta aynı zamanda teknik direktör olarak 500. Süper Lig maçına çıkacak.

54 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı Konyaspor’un başında 156 Süper Lig maçında sahadaki yerini aldı. Yeşil-beyazlı ekibimiz bu maçlarda 59 galibiyet, 51 beraberlik ve 46 yenilgi aldı ve bu maçlarda 1,41 puan ortalamasına ulaştı.

17. SEZONUNU YAŞIYOR

Parlak bir futbolculuk kariyerine sahip olan ve attığı gollerle Fenerbahçe’nin ve Türk futbolunun efsane isimleri arasına girip 3 kez gol kralı olan ve futbolcu olarak çıktığı 348 maçta 212 gol atan “Kral” lakaplı oyuncu, son olarak futbolcu-antrenör olarak görev yaptığı İstanbulspor’da da 1 Temmuz 2000 itibariyle teknik adamlık kariyerine adım attı. Sarı-siyahlı ekibin ardından Konyaspor, Malatyaspor, Osmanlıspor ve Fenerbahçe’de görev yapan Kocaman geçen yıl 12. Hafta sonunda Konyaspor camiasının ısrarlı talebine kayıtsız kalmamış ve yarım kalan hikayenin mutlu sonla bitmesi ümidiyle 3. kez Konya kariyerini başlatmıştı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum