Aylık 70 bin TL maaşla vasıflı işçi aranıyor! İşsizlik yok, nitelikli eleman yok

Aylık 70 bin TL maaşla vasıflı işçi aranıyor! İşsizlik yok, nitelikli eleman yok
Kahramanmaraş merkezli depremler büyük bir yıkım yaşan Malatya'da, kentin yeniden inşası için çalışmalar hızla sürerken, firmalar aylık 70 bin TL maaşla çalıştırılacak usta bulmakta güçlük çekiyor.

6 Şubat depremlerinin ardından bölgedeki inşaat faaliyetlerinin hızlanması, işçi bulma sorununu da beraberinde getirdi. Malatya'da 70 bin TL maaşla bile usta bulunamıyor.

Depremlerin ardından Malatya'da hızlanan inşaat faaliyetleri, işçi bulma sorununu da beraberinde getirdi. Sıva, kaynak ve boya ustası gibi vasıflı işçilere ihtiyaç duyulan şehirde, 70 bin TL maaşla bile usta bulunamıyor.

Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, durumun böyle devam etmesi halinde yeni yıl sonrası 100 bin TL maaşla da çalıştıracak usta bulamayacaklarını belirtti.

Bülbüloğlu, "Deprem bilgesi diğer yerlerde olduğu gibi Malatya'da şehrin imarı ve inşası için faaliyetler devam ediyor. Depremlerde en fazla hasar altında olan 4 ilden biri olan Malatya'da önemli bir anlamda barınma ve işyeri problemi yaşanıyor. Öte taraftan da yıkımlarla birlikte Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aracılığıyla rezerv kısımlarındaki kalıcı yerler için uygulamalara başlanıldı. Bununla birlikte halkın kendi arsa ve bahçelerine müstakil yapılar inşa ederek barınma sorunlarını çözmeye çalışıyor. Bu uygulamalar devam ederken, inşaatlarda çalışacak usta kavramında ciddi manada sıkıntı yaşıyoruz. Sıva, duvar, boyacı ustalığı gibi mesleklerde 60-70 bin TL maaşla çalıştırılacak usta bulma manasında ciddi problemler yaşıyoruz" dedi.

Yeni mevsimde usta maaşlarının 100-150 bin TL'ye varmasından panik ettiklerini vurgulayan Bülbüloğlu, "Mevsimin sonuna gelmiş vaziyetteyiz yeni mevsimde yerinde dönüşümler, orta hasarlı binaların onarım ve bakım çalışmaları, TOKİ konutlarda ki yeni etap uygulamaları da üst üste gelince usta maaşlarının 100 -150 bin TL vararak ciddi bir problem olacağı ön görülüyor. Bu vaziyette yetkili şahısların konuya ilgi göstermesini bekliyoruz. El emeği ile çalışan ustalarımızı her zaman savunuyoruz ama halkımıza da yazık. Yeni mevsim için önlem olmalı aksi taktirde özellikle yerinde dönüşüm konusunda ciddi sıkıntıya neden olabilecektir" diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.