AYOS Konyaspor evinde kazandı

AYOS Konyaspor evinde kazandı
AYOS Konyaspor Basketbol: 83 - Darüşşafaka Lassa: 73

AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 24. haftasında Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda Darüşşafaka Lassa’yı konuk etti. Yeşil-beyazlılar parkeden 83-73’lük skorla galip ayrılarak 7’nci galibiyetini aldı. Alex Perez, Roko Badzim, Jordan Morgan, Gavin Schilling ve Sinan Sağlam ilk beşiyle başladığı mücadelede Konyaspor karşılaşmanın ilk çeyreğinde etkili bir oyun sergiledi. Temsilcimiz Roko Badzim ve Alex Perez’in sayılarıyla ilk periyotu 27-15’lik skorla önde tamamladı.

İKİNCİ BÖLÜMDE DE ÜSTÜN OYNADI

AYOS Konyaspor Basketbol Takımı, ikinci çeyrekte hem oyun üstünlüğünü hem de skor üstünlüğü koruyarak üst üste bulduğu sayılarla soyunma odasına 52-39 önde girdi.

Yeşil-beyazlılar3. çeyreğe ilk 2 çeyreğe göre oldukça iyi başladı. Rakibine göre daha fazla sayı bulan yeşil-beyazlı takımımız, Sinan Sağlam ve Gavin Schilling ile savunma sertliğini de sürdürerek final periyoduna 8 sayı farkla 64-56 önde tamamlamayı başardı. AYOS Konyaspor Basketbol, son çeyreğin başında taraftarların büyük desteği ile çok iyi mücadele gösterdi. Maçın son anlarında hücumda yine Roko Badzim, Alex Perez ve Rasheed Sulaimon ile üst üstte sayılar bulan yeşil-beyazlılar, maçtan 83-73 galip ayrıldı.

BADZİM’DEN 23 SAYI

Roko Badzim’in 23 sayı, 2 asist ve 4 ribauntla öne çıktığı karşılaşmada AYOS Konyaspor Basketbol’da skor dağılımı şöyle oldu: Roko Badzim 24, Rasheed Sulaimon 18, Sinan Sağlam 11, Gavin Schilling 9, Jordan Morgan 8, Alex Perez 7 ve Erkin Şenel 7. Bu sonuçla 9 haftalık mağlubiyet hasretini dindiren yeşil-beyazlılar, ligde kalma adına umut galibiyeti aldı.

AYOS Konyaspor Basketbol 25. hafta maçında 16 Nisan Pazar günü saat 20.30’da deplasmanda Frutti Extra Bursaspor ile karşılaşacak.

AYOS KONYASPOR BASKETBOL: 83 - DARÜŞŞAFAKA LASSA: 73

Salon: Selçuklu Belediyesi

Hakemler: Aytuğ Ekti, Mehmet Şahin, İsmail Binbir

AYOS Konyaspor Basketbol: Sinan Sağlam 11, Sulaimon 18, Perez 7, Erkin Şenel 7, Badzim 23, Schilling 9, Morgan 8

Darüşşafaka Lassa: Olaseni 16, Doğuş Özdemiroğlu 11, Can Korkmaz 18, White 7, Mooney 5, Mc Cullough 4, Ercan Osmani 6, Starks 6

1. Periyot: 27-15

Devre: 52-39

3. Periyot: 64-56

Beş faulle çıkan: 37.05 Olaseni (Darüşşafaka Lassa), 39.49 Schilling (AYOS Konyaspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.