Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Türkiye'de

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Türkiye'de
Türkiye- Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 5'inci Toplantısı için Ankara'ya gelen Aliyev, Esenboğa Havalimanı'nda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan tarafından karşılandı

ANKARA (AA) - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) 5'inci Toplantısı'na katılmak için Türkiye'ye geldi.

Bakü-01 adlı uçakla saat 10.00'da Ankara'ya gelen Aliyev, Esenboğa Havalimanı'nda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan tarafından karşılandı.

Aliyev, Ankara'daki terör saldırısı sonrasında Türkiye ile dayanışma çerçevesinde, iki ülke arasında Bakü'de yapılması planlanan YDSK 5'inci Toplantısı'nın, Ankara'da gerçekleştirilmesini önermişti.

Bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Aliyev’i resmi törenle karşılayacak, baş başa görüşmenin ardından iki lider Türkiye Azerbaycan YDSK 5. Toplantısı'na katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev, anlaşmaların imzalanması ve ortak basın toplantısının ardından resmi öğle yemeğinde bir araya gelecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.