Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışma

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışma
İngiltere, Azerbaycan ve Ermenistan'ı Minsk Grubu süreciyle barış arayışını sürdürmeye çağırdı

LONDRA (AA) - İngiltere, Azerbaycan ve Ermenistan'ı Minsk Grubu süreci çerçevesinde barış arayışını sürdürmeye ve Dağlık Karabağ'daki çatışmalara son vermeye çağırdı.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı David Lidington yaptığı açıklamada, taraflara Dağlık Karabağ'daki çatışmalara son vermeleri çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:

"Dağlık Karabağ'daki cephe hattında, ölümlere neden olan çatışmalarla ilgili dehşete düştüm ve çok endişelendim. Tarafların çatışmaya son vermesi gereklidir. Ermenistan ve Azerbaycan'ı, Minsk Grubu süreci çerçevesinde, üzerinde müzakere edilmiş bir barış anlaşması arayışına yapıcı bir şekilde devam etmeye çağırıyorum."

Azerbaycan Savunma Bakanlığı bugün Ermenistan ile cephe hattında başlattıkları karşı saldırıları uluslararası kurumların ısrarlı çağrıları üzerine tek taraflı olarak durdurduğunu açıklamıştı.

Azerbaycan'a bağlı Dağlık Karabağ, 1991'de Ermenistan tarafından işgal edilmiş ve 1994'te yapılan ateşkes anlaşması, çıkan gerginlikler sonucu bozulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.