Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışma

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışma
TBMM Başkanvekili Aydın: "Bu sorunun çözümü, Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesiyle mümkün olacaktır"

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmaya ilişkin "Bu sorunun çözümü, Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesiyle mümkün olacaktır." dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası alanda her daim Azerbaycan'ın haklı davasının yanında olduklarını söyledi.

Ermenistan'ın uluslararası hukuka aykırı bir şekilde Dağlık Karabağ bölgesini işgal ettiğini anımsatan Aydın, bu toprakların Azerbaycan'a ait olduğunu ifade etti.

Haksız işgalin kaldırılması noktasında Ermenistan'a baskı oluşturulması gerektiğini vurgulayan Aydın, "Bu sorunun çözümü, Ermenistan'ın işgal etmiş olduğu Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesiyle mümkün olacaktır. Bu bağlamda bütün uluslararası hukuku ve toplumu hakkaniyete uygun olmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.