Azerbaycan’ın Yanındayız

Azerbaycan’ın Yanındayız
Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Birliği Derneği Yönetim Kurulu adına Dernek Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ yaptığı açıklamada, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırıyı kınayarak, hak davasında Azerbaycan’ı destekleyerek, yanlarında olduklarını ..

Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Birliği Derneği Yönetim Kurulu adına Dernek Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ yaptığı açıklamada, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırıyı kınayarak, hak davasında Azerbaycan’ı destekleyerek, yanlarında olduklarını söyledi.   

Azerbaycan’ın geçte olsa işgal altındaki topraklarına kavuşuyor olmasının memnuniyet uyandırdığını belirten Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, “Azerbaycan’ın geç de olsa 1992’den bu yana işgal altında olan vatan topraklarına kavuşuyor olması memnuniyet uyandırmıştır. Bir hakkın yerini bulması için zulmün yirmi sekiz yıl devam etmesi; BM, AB, ABD-Rusya gibi devlet ve toplulukların bir nesil boyunca işgale seyirci kalması mı gerekirdi? Rusya’nın savaş Azerbaycan topraklarında olduğu için Ermenistan’ı koruma anlamında işe karışmayacağını açıklaması, bir yönüyle hakşinaslık gibi gözükse de aslında himayesinde bulunan devlete bir had bildirme, Azerbaycan’a sınır çizme mahiyetindedir. Hür dünyanın adaletin yerini bulmasındaki kayıtsızlığı, devlet eliyle bile olsa terör ve katliama seyirci kalması aslında teröre-cinayete ortaklık demektir. Adaletin yerini geç de olsa bulması için yine Ermenistan’ın yeni bir saldırıyı başlatmasının gerekmesi dünyayı ayıplı hale getirmiştir. Dünya, otuz yıllık zulmün Azerbaycan ordusu eliyle sona erdirilmesine de tarafsız bir seyircilik içindedir. Fransa, ABD başta olmak üzere Hıristiyan devletler ateşkes istemişler, zulme taraf olduklarını ilan etmişlerdir. Karabağ bölgesi, Anadolu’dan daha eski Türk ve İslam diyarıdır. Böyle bir bölgede 1992 Şubatı’nda gerçekleştirilen katliama şuan öğreniyoruz ki tam bir kültürel soykırım da eklenmiştir. 67 camiden birinin kaldığı, 144 mescidin tamamıyla yok edildiği bu kadim Türk yurdundaki felaketin boyutu dünyayı harekete geçirememiştir. Bu durum, dünyada haklı olmanın yetmediğini, haklarımızı elde edecek güçte bir birlik içinde olmamız gerektiğini göstermektedir” dedi.

BİRLİK OLMAYI UNUTMAMALIYIZ

Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ Azerbaycan’a yapılan saldırının bizlere birlik olmayı unutmamamız gerektiğini hatırlattığına dikkat çekerek, “Hak davasında Azerbaycan’ı destekliyor, Azerbaycan ordusu ve halkını başarılarından dolayı tebrik ediyor, yurtlarından edilen mazlum kardeşlerimizin bir an önce evlerine-huzura kavuşmalarını diliyoruz. Son durum, iki devlet tek milletin, birlik ve dayanışmanın bir sonucudur. Karabağ’dan göç etmek zorunda kalıp vagonlarda büyüyen bir mazlum nesle kara günlerden sonra göz aydınlığı diliyoruz. Yeni zulümlerle yüzleşmemek için çalışkan, güçlü birlik olmayı unutmamamız gerektiğini Karabağ bize hatırlatıyor. Zulme seyirci kalmak, zalimle bir olmak demektir. Hocalı katliamında olduğu gibi son kurtarma olayında da İran gibi bazı İslam ülkelerinin zalimlerin safında yer almasını anlayabilmiş değiliz. İslam Medeniyeti, mazlumların sesi, zulme uğramışların sığınağı olmak durumundadır. Türkiye’nin bu anlamda durduğu yerin güçlenmesi gerekmektedir. Son gelişmelerin insanlık için uyanışa vesile olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.