Aziz Sancar 'farkındalık ödülü'ne layık görüldü

Aziz Sancar 'farkındalık ödülü'ne layık görüldü
Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Türkiye İç Denetim Enstitüsü'nün (TİDE) "Farkındalık Ödülleri/Toplumsal Farkındalık" kategorisinde bireysel ödüle hak kazandı

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Türkiye İç Denetim Enstitüsü'nün (TİDE) "Farkındalık Ödülleri/Toplumsal Farkındalık" kategorisinde bireysel ödüle hak kazandı.

TİDE'den yapılan açıklamaya göre, dünya çapında 170 ülkede 190 binden fazla üyesi bulunan Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü'nün (IIA) Türkiye temsilcisi TİDE, "2016 Farkındalık Ödülleri"nde, bilime ve insanlığa hizmette gerçekleştirdiği büyük başarı dolayısıyla Sancar'ı ödüle layık gördü.

DNA ile ilgili çalışması üzerine Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Sancar, biyokimya ve moleküler biyoloji alanında yarattığı farkındalıkla ödüle değer bulundu.

Sosyal sorumluluk alanında da fark yaratan Sancar, ABD'de eğitim gören Türk öğrenciler için kurduğu "Türk Evi"nde öğrenci ve akademisyenlere destek veriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.