Babalarının son arzusu kabusa dönüştü

Babalarının son arzusu kabusa dönüştü
İstanbul'da vefat eden Tevfik Paker'in vasiyeti üzerine çocukları babalarını Artvin'in Borçka ilçesi Camili köyüne defnetmek için 3 gün karla kapanan yoların açılmasını bekledi.

İstanbul'da vefat eden Tevfik Paker'in vasiyeti üzerine çocukları babalarını Artvin'in Borçka ilçesi Camili köyüne defnetmek için 3 gün karla kapanan yoların açılmasını bekledi.

Artvin'in Borçka ilçesi Camili (Macahel) köyünde doğup orada büyüyen Tevfik Paker (63) daha sonra farklı nedenlerden ötütü İstanbul'a yerleşmek zorunda kaldı. Köy hasretiyle yaşayan Paker çocuklarına "Ölürsem beni köyüme defnedin" diyerek köylerine defnedilmeyi vasiyet etti. İstanbul'da Salı günü hayata gözlerini yuman Tevfik Paker'in çocukları, babalarının vasiyeti üzerine cenazeyi Camili köyüne götürme kararı aldı. Borçka'ya gelen aile, kar sebebiyle köy yolunun kapalı olduğunu öğrendi. 6 köyün bağlı olduğu Camili (Macahel) bölgesinin tek ulaşım yolu olan bin 960 rakımlı Camili geçidinde kar kalınlığı 5 metre olurken, çığ gelen yerlerde ise 8 metreyi aştı.

Ekipler iş makinesi eşliğinde yolu açmaya çalışsa başarılı olamadılar. İş makineleri karda kalınca üsten farklı bir yol açılarak karşı tarafta bekleyen paleti kar ambulansına cenaze konuldu. İş makinesinin de yardımıyla 3 gün sonra cenaze defnedilmek üzere köye ulaştırıldı.

iha-20240209aw138215-3.jpg

Yaşananları anlatan iş makinesi operatörlerinden Osman Önder, "Özel ekiplerimiz ile gece gündüz demeden yolun ulaşıma açılması için büyük mücadele ediyoruz. Çığ düşen yerlerden güçlükle ilerledik. Dozerimiz yol açma esnasında kara battı. Uzun uğraşlar sonucunda kar ambulansın geçeceği şekilde üstten yol açılarak hem Camili köyü tarafından hem de Düzenli Köyü tarafından iş makinesi ile yolu bağlatışı gece yarısı tamamlandı. Daha sonra Camili köyünde 112 paletli kar ambulansı devreye girdi ve sabaha karşı cenaze köye vardı'' dedi.

HER KIŞ BU ESARETİ YAŞIYORUZ ÖLÜM BİLE ÇARE DEĞİL

Macahel Muhtarlar Birliği Başkanı Nasır Önder ise "Cenazeyi toprağa vermenin acısını yaşarken kar çilesinin de birlikte fark ettik. Bu acı günümüzde bizi yalnız bırakmayan ve kızakla, buzlu yol üzerinden ve paletli araçlar ile 40 kilometrelik yol boyunca cenazemizi taşıyan köy halkına, dost ve akrabalarımıza teşekkür ederim. Her kış mevsiminde bu çileyi çekiyoruz, ölüm bile kurtuluş değil. 6 köyün kış çilesinden kurtaracak tünel projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.