Babasının böbreğiyle hayata yeniden "merhaba" dedi

Babasının böbreğiyle hayata yeniden "merhaba" dedi
Antalya'da 7 yıldır böbrek yetmezliği çeken 16 yaşındaki lise öğrencisi Gaye Karslı, babasından yapılan nakille sağlığına kavuştu- Gaye Karslı:- "Babamın fedakarlığına iyi bir öğrenci olarak yanıt vereceğim. Doktor olup hastalara şifa vermek istiyorum"- B

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'da 7 yıldır böbrek yetmezliği çeken 16 yaşındaki lise öğrencisi, babasından yapılan nakille hayata tutundu.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan İsmail-Döne Karslı çiftinin 7 çocuğundan Gaye Karslı'nın, 7 yıl önce kontrol için götürüldüğü hastanede böbrek rahatsızlığı olduğu ortaya çıktı.

Doktorların ilaç tedavisi önerdiği Gaye, bu süreçte Hatay ve Adana'daki çeşitli hastanelerde tedavi gördü. Karslı'nın 2 ay önceki son kontrollerinde, böbreklerinin işlevini yitirdiği belirlendi. Aileye, kızlarının sağlığına kavuşması için nakil yapılması gerektiği söylendi.

Sağlık Bakanlığının organ nakli bekleme listesine kaydedilen Karslı'nın diyalize girmesini istemeyen anne, baba ve kardeşleri, böbreklerini vermek için gönüllü oldu.

Bu sırada aile, yaptıkları araştırmalar sonucu nakil için Antalya'ya geldi. Buradaki tetkiklerde aile üyelerinden en fazla babanın böbreğinin uyumlu olduğu tespit edildi.

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölümü Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş tarafından gerçekleştirilen ameliyatla, babadan alınan böbrek kızına nakledildi. Başarılı geçen ameliyatın ardından Gaye Karslı, sağlığına kavuştu.

- "Doktor olup hastalara şifa vermek istiyorum"

Ameliyat sonrası tetkikleri devam eden Gaye Karslı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatının hastanelerde geçtiğini söyledi.

Normal bir insan gibi yaşamını sürdüreceği için çok mutlu olduğunu dile getiren Karslı, "Babamın fedakarlığına iyi bir öğrenci olarak yanıt vereceğim. Doktor olup hastalara şifa vermek istiyorum. Okuluma döneceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Karslı, organ bekleyen binlerce hasta bulunduğunu, bu kişilere umut olmak için organ bağışı yapılması gerektiğini belirtti.

- "Kızımı ben kurtarmak istedim"

Hatay'da mermer işiyle uğraşan baba İsmail Karslı ise kızının sağlığına kavuşmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kızının iyileşmesi için tek çarenin nakil olduğunu anlatan Karslı, şunları kaydetti:

"Kızımın sağlığına kavuşması için elimden gelen her şeyi yaptım. Nakil için 4 kızım, 4 damadım ve eşim gönüllü oldu ancak kızımı ben kurtarmak istedim. Böbreğimi verirken hiç tereddüt etmedim. Çok mutluyum. Aslen Kahramanmaraşlı olduğum için her 12 Şubat'ta Hatay'da Kahramanmaraş'ın kurtuluşunu kutluyorduk. Bu sene kutlamaya katılamadım ama kızımın hastalıktan kurtulmasını sağladım. Şubatın artık benim için iki özel anlamı var."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.