Bağdat Yönetimiyle Görüşmelerimizi Devam Ettireceğiz

Bağdat Yönetimiyle Görüşmelerimizi Devam Ettireceğiz
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Bağdat yönetimiyle, kuzeydeki bölgesel yönetimle görüşmelerimizi devam ettireceğiz." dedi

ANKARA (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, HAVELSAN Merkez Tesislerini ziyaretinde, şeref defterini imzalamasının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sınıra birlik kaydırma konusu hatırlatılan Işık, gerekli açıklamaların yapıldığını, Türkiye'nin her duruma hazırlıklı olmak için sınıra birliklerini kaydırdığını söyledi.

Başika konusunda Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi ile yaptıkları görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini dile getiren Işık, "Türkiye olarak biz, özellikle Irak'ın toprak bütünlüğüne ve egemenlik haklarına sonuna kadar saygılı olduğumuzu, Irak'ın başarısını Türkiye başarısı olarak gördüğümüzü, Başika'da bulunma sebebimiz de kesinlikle o bölgede DEAŞ'a karşı bölge insanının eğitilmesi ve DEAŞ ile mücadelede bölge insanına destek vermek. Aynı zamanda bölgeden Türkiye'ye yönelik terörü engellemek olduğunu ifade ettik." diye konuştu.

Bu konularda Irak ile Türkiye arasındaki iletişimde kesinti olmamasının öneminin, karşılıklı olarak teyit edildiğini vurgulayan Işık, "Genel anlamda olumlu bir görüşme gerçekleşti. Şu anda da bu olumlu görüşmelerin sahada kısmi de olsa yansımalarını görüyoruz. Bu iletişimi, görüşmeleri, Bağdat yönetimiyle kuzeydeki bölgedeki yönetimle görüşmelerimizi devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Işık, Türkiye'nin bu noktada tavrını net olarak ortaya koyduğunu bildirerek, her duruma da hazır olunacağını ve her ihtimale karşı da hazırlıkların sürdürüleceğini söyledi.

"Sünni ve Şii Türkmenlerin işbirliğinden memnunuz"
Işık, Türkmenler'in Telafer'de Şii ve Sünni güçlerden oluşan 10 bin kişilik bir ordu kuracağı yönünde haberlerin olduğunun hatırlatılması üzerine, Türkiye olarak insanların kendi vatanlarını savunmasını desteklediklerini söyledi.

Telafer'in bir Türkmen şehri olduğunu belirten Bakan Işık, Türkmenlerden bazılarının Sünni, bazılarının da Şii olduğunu belirtti. Türkiye olarak Sünni ve Şii Türkmenlerin bir araya gelerek Telafer'i DEAŞ'tan kurtarmak ve temizlemeye yönelik çalışmaları desteklediklerini ifade eden Işık, "Sünni ve Şii Türkmenlerin işbirliği yapması, el ele vermesi, birlikte bu mücadeleyi yürütmesinden de memnuniyet duyuyoruz." dedi.

"'Sakal serbest bırakılıyor' diye bir şey yok"
Milli Savunma Bakanı Işık, TSK'daki sivil personele kıyafet düzenlemesine ilişkin bir soruya, "Sadece Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalışan sivil kadın memurlarımızın ve işçilerimizin başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili teknik bir düzenleme. Onun dışında bir kapsam yok. 'Sakal serbest bırakılıyor' diye bir şey yok. Sadece asker olmayan kadın mensuplarımızın gerek askeri iş yerlerine gerekse memur alanlarından kendi iş yerlerine başörtüyle gidebilmelerinin önünü açan bir düzenlemedir." karşılığını verdi.

Muhabir: Duygu Yener,Arife Yıldız Ünal

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.