Bağdat'ta "Çiçek Festivali"

Bağdat'ta "Çiçek Festivali"
BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta "8. Uluslararası Çiçek Festivali" düzenlendi.Bağdat Belediyesi tarafından ez-Zevra Parkı'nda düzenlenen ve...

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta "8. Uluslararası Çiçek Festivali" düzenlendi.

Bağdat Belediyesi tarafından ez-Zevra Parkı'nda düzenlenen ve çiçeklerin sergilendiği 8. Uluslararası Çiçek Festivali, Iraklı vatandaşların yoğun ilgisiyle başladı.

Bağdat Belediyesi Enformasyon Dairesi Başkanı Hekim Abdülzehra, AA muhabirine yaptığı açıklamada festivale Irak'ın dışından 8 Arap ve Avrupa ülkesinin yanı sıra ülke içerisinde de 20 yerel şirketin katkı sunduğunu ifade etti.

Bağdatlı Faysal Kasım, "Bir zamanlar güzelliği ve uygarlığıyla dünyaya örnek teşkil eden Bağdat'ta böyle faaliyetlerin yeniden düzenlenmesi umut verici. Terör saldırıları ülkemiz ve başkentimizi harabeye dönüştürdü. Bağdat'ı çiçek ve yeşillikler içerisinde görmek güzel oluyor." dedi.

Festival sırasında çocuklar için özel oyun alanları oluştururken, kitaplar ve Bağdat'a ait gündelik yaşamdan fotoğraflar da sergilendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.