Bağdat'taki bombalı saldırı

Bağdat'taki bombalı saldırı
Bağdat'taki bombalı saldırıda ölü sayısı 13'e yükseldi

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şiileri hedef alan bombalı saldırıda ölü sayısının 13'e yükseldiği yaralı sayısının da 35 olduğu bildirildi.

İçişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın güneydoğusundaki En-Nehravan bölgesinde Şii ziyaretçilerin konvoyuna bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, 2'si polis 13 kişi yaşamını yitirdi, aralarında 3 polisin de olduğu 35 kişi yaralandı.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmazken, konuyla alakalı resmi makamlardan açıklama yapılmadı.

Bağdat'ta Şiileri hedef alan bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre, 6 kişinin öldüğü, 17'sinin yaralandığı bildirilmişti.

Iraklı Şiiler, yedinci imam olarak kabul ettikleri Musa el-Kazım'ın bu yıl salı gününe tekabül edecek, ölüm yıl dönümü münasebetiyle başkentteki Kazımiyye bölgesinde bulunan mezarını ziyaret etmeye başladı. Söz konusu ziyaret sebebiyle, Bağdat'ta güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılırken bu çerçevede birçok yol da trafiğe kapatıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.