Bahar alerjisi koronavirüse yakalanma riskini artıyor

Bahar alerjisi koronavirüse yakalanma riskini artıyor
Bahar alerjisinde sıkça görülen burun kaşınması, göz sulanması koronavirüse davetiye çıkarabilir. Hijyen kurallarına uymadan gözünü kaşıyan veya burnunu silmek için maskesini çıkaranlar koronavirüs riskiyle karşı karşıya.

Bahar alerjileri polen mevsiminin gelmesiyle birlikte burun tıkanıklığı, geniz akıntısı, hapşırma, burun ve göz kaşıntıları, gözde sulanma, yüz ve vücutta kaşıntılar olarak ortaya çıkıyor.

Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, koronavirüs ve bahar alerjileri hakkında önemli bilgiler verdi.

Bahar alerjisi koronavirüse davetiye çıkarabilir

Prof. Dr. Öztürk, bahar alerjisi olan kişilerin koronavirüs hastalığına yakalanma riskinin daha fazla olduğuna dikkat çekti:

"Bunun nedeni kişilerin burun kaşınması, tıkanması, göz sulanması ve kaşıntısı nedeniyle ellerini burunlarına götürme ihtiyaçlarının artması, gözlerine elleriyle temas etmeleri, maskelerini sık sık çıkartıp burunlarını temizlemeleridir. Enfekte olmuş ellerin temasının artmasından dolayı maalesef saman nezlesi olan hastalarda koronavirüs hastalığı bir miktar daha fazla görülecek. Bu da tehlike arz edecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.