Bahri Tanrıkulu, sporda Filistin'in umudu oldu

Bahri Tanrıkulu, sporda Filistin'in umudu oldu
Dünya şampiyonu milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu, Filistin adına 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alabilmek için Asya Kıtası Elemeleri'ne katıldı- Bahri Tanrıkulu: "Filistin'de yaşanan olaylara duyarsız kalmak istemedim"- "Filistin adına yarışacağımdan Sayı

ANKARA (AA) - HÜSEYİN DOĞRU - Eski dünya şampiyonu ve olimpiyat ikincisi milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu, Filistin adına 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alabilmek için Filipinler'de düzenlenen Asya Kıtası Elemeleri'ne katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığında müşavir olarak çalışan Bahri Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 Londra Olimpiyatları'ndan sonra Türk Milli Takımı'nda görev almadığını söyledi.

Daha önce Filistin'den milli takım daveti aldığını anlatan Bahri, "2012 Londra Olimpiyatları'ndan beri yarışmadığım için Filistin adına yarışabilme şansım vardı. Filistin'de yaşanan olaylara duyarsız kalmak istemedim. Filistin halkına, destek ve umut olmak istedim." dedi.

Organizasyona izinsiz katılmadığını dile getiren Bahri, "Filistin adına yarışacağımdan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın bilgisi vardı. Bu konuyu paylaştığımda beni desteklediler ve 'Sonuna kadar arkandayız' dediler." ifadelerini kullandı.

Filipinler'in başkenti Manila'daki 2016 Rio Olimpiyatları Asya Kıtası Elemeleri'nde bronz madalya elde etmesine karşın kota alamadığını belirten Bahri, şöyle konuştu:

"Filistin'e ilk madalyasını kazandırdım. Uluslararası Olimpiyat Kotası (IOC) yetkilileri buradaydı. IOC, wild card'ı (özel izin) Filistin'e vermeyi planlıyor. Bunun gerçekleşmesi halinde 36 yaşında olimpiyatlara yeniden gideceğim. Böylelikle Türk sporculara örnek, Filistin halkına moral ve gençlerine rol model olacağım."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.