Bajic’i geri istedik

Bajic’i geri istedik
Konyaspor Başkanı Yılmaz, kulübün son durumu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yılmaz, sezon başında Udinese’ye satılan golcü oyuncu Riad Bajic’i tekrar istediklerini ifade ederek, kulübün sezon sonu borcunun tahmini olarak 13 milyon lira dedi.

Atiker Konyaspor Başkanı Fatih Yılmaz, Pusula Web TV’de yayınlanan Uğur’lu Gündem programında, Uğur Özteke’nin konuğu oldu. Yılmaz, kulübün son durumu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunurken, Udinese’ye satılan golcü oyuncu Bajic’i tekrar istediklerini ifade etti.

ÖNCELİKLE HOŞ GELDİNİZ. BİZE KENDİNİZDEN BİRAZ BAHSEDER MİSİNİZ?

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Şehircilik bölümünden mezun oldum. Kısmet oldu, bir 10 sene şehrimize belediye meclis üyesi olarak hizmet verdik. Şehir planlaması yapıyorum ayrıca. Birçok şehirde çalışmalar yürüttük. Memleketimize de bu şekilde hizmet ediyoruz.

SPOR YÖNETİCİLİĞİNİZ NASIL BAŞLADI?

2004 yılında Selçuklu’da meclis üyesi olduktan sonra kulübün yönetiminde de yer aldık. Bir 10 yıl orada kaldık. Orada yaklaşık 13 branş vardı. Şimdi 19 branş var. Birçok lisanslı çocuk var. Çocukları ilkokul ortaokul seviyesinde aldık milli yaptık. Şu anda da spora önem veriyoruz. Konya’mızda 2 milyon insan var ama bunlardan 500 bin tane spor yaptırılması gereken çocuklar var.

KONYA’DAKİ AMATÖR SPORLARLA İLGİLİ OLARAK NELER SÖYLERSİNİZ?

Selçuklu Belediyesi tüm mahallelerde spor alanları oluşturulması açısından tartışmalar başlandı ve sonuç olarak bu noktada eksiklikler giderildi. Şu anda çok şükür ki onlarca spor salonu yapıldı, suni çim saha yapıldı. Tesisleşme adına ciddi adımlar atıldı. Bunların artması bizim en büyük dileğimiz.

KONYASPOR SERÜVENİ NASIL BAŞLADI?

2011 yılında Konyaspor’a yönetim kuruluna girdik. Ahmet Başkan ve diğer arkadaşlarla birlikte sıkıntılı bir süreçte birlikte olduk. İlk başta Mehmet Günbaş ile beraber başlamıştık. O dönem ciddi bir yönetim kurulu oluşturduk. O borcun altına girmek akıl işi değildi ama bir delilik yaptık. Sayın valimiz ve büyükşehir belediye başkanımız bize destek oldu. VaLi beye gittik bu takımı kapatalım mı diye de sorduk. Aslında büyükşehir belediye başkanımız da valimiz de Konya’ya yakışmaz dedi. Konya’nın yapacağı bir şey değil dediler. Biz de bu şekilde yolumuza devam ettik. Borcu olan herkesin borcunu ödedik. İhtiyacımız olduğu zaman destek verdiler. Samimiyetle ve içtenlikle bu işler yapıldı ve bugünler görüldü.

SON DÖNEMLERDE BAŞARILI BİR KONYASPOR VAR. NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Kulübün kuruluş tarihini 1981’den 1922’ye çevirdik. Bu bizim ilk kuruluş tarihimizdi. Birleşmeden önceki. Dolayısıyla 100. yıl misyonu koyduk. İnşallah 100 yılı tamamlayacağız. Son dönemlerde elde ettiğimiz başarılar da çok önemli yol aldığımızın göstergesi. Baktığımızda 2011’de bende bunu hayal edemezdim ama daha ilerisinin olması için şu an hiçbir neden yok. Lu anda çok güzel bir stadyumumuz var. O stadyum olmasaydı Konyaspor bugünlere zor gelirdi. Ankara yolundaki Kayacık Tesisleri olmasa bu günlere zor gelebilir. Bizim tesislerimiz 3 büyükleri saymazsak en iyi tesislere sahibiz. Bunu 1 aşama daha ileriye giderek altyapıya bırakacağız. Hemen yanında da yeni bir tesis yapacağız.

ALTYAPIYA DA HAYLİ ÖNEM VERİYORSUNUZ. DAHA BAŞKA NASIL GELİŞMELER OLACAK?

Galatasaray bize karşı 11 yabancı ile oynadı ve istiklal marşını okuyan 1 kişi yoktu. Bizim burada yapmamız gereken altyapıya önem vererek yerli oyuncular çıkarmak. Bu nedenle altyapıya daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Hoca kalitesi, disiplin sevgi ve sayı olarak bu çocuklara gereken önemi vermemiz gerekiyor. Şu anda altyapı olarak da en iyi tesis bizde... Ama yeterli değil. Bir Ömer Ali, Selim ve Volkan çıktıysa bunların daha iyilerinin çıkması gerekiyor. Altyapıya verilecek önemle daha ileriye gitmek istiyoruz. Konyaspor’a yeni bir tesis kazandırmak istiyoruz. Bunun için de yoğun çalışıyoruz.

ALTYAPI DEMİŞKEN, GELİŞMELERİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Biz sezon başında altyapı seçmeleri yapıyoruz. Hem Türkiye’de hem de yurtdışından katılım yapılıyor. Trabzonlu, Edirneli diye ayrım yapmıyoruz. Yetenekli oyuncuyu almayı hedefliyoruz. Konya’daki yetenekli çocuklar birinci önceliğimiz. Biz yeter ki bu çocuğu alalım. Almazsak o zaman eleştirelim.  Yönetim kurulu toplantısını Zafer Tesisleri’nde yapmak istedik. Ama Cihan hocamız 8 çocuğun milli takıma gittiğini söyledi. Biz de kendi 6yerimizde yapmaya karar verdik. Altyapıya ciddi bir önem var biz daha da önem vermek istiyoruz.

SON DÖNELERDEKİ BAŞARILARLA İLGİLİ OLARAK NELER SÖYLERSİNİZ?

Konyaspor hakikaten hayal edemeyeceğimiz başarılar yakaladı. Ama niye altlardayız dite bir sorun var. Avrupa maçlarını oynamak her kulübün harcı değil. Şu ana kadar Avrupa ve ligi götürmüş takımlar performans olarak düşüş yaşamış durumda. Biz geçen sene de harika bir başarı aldık. Ligde nereye gidersek gidelim asıl hedefimiz kupa dedik. Daha üst seviyelere gidebilmeyi hedef koyduk. Bunu da hedef belirledik. Ve Avrupa maçlarında da odaklandığımız yeri gösterdik. Avrupa maçlarında 1 puan aldık ama birçok yerde eleştirildi. Ama oyuncularımız güzel oyun sergilemişti. Sadece 1 maç hariç geri kalan maçlar başa baş mücadelelerle gerçekleşti. Bu sene ise Avrupa maçlarında da 1 puan değil de an azından grubu zorlayabilir miyiz diye düşündük. Bir de ülkemize de puan kazandırmak istedik. Geçen sene tecrübe edindik bu sene de ülkemize puan kazandıralım diye düşündük. İki tarafı da idare edelim derken sezon başından bu yana kupayı aldıktan sonra çok ciddi bir ceza verildi. Galatasaray – Fenerbahçe maçında hakem diz çöktü, aslında futbolumuz diz çöktü ama verdikleri cezaya bakılınca çok komik. Ligin 12. haftasında seyircimize yeni kavuşuyoruz. Ardından büyün maçlarımıza baktık, bize karşı hakem hataları var. Traore’nin sakatlandığı maçta hakem sarı kartı zorla çıkardı. Çok hatalara maruz kaldık. En son gittiğimiz ve yenildiğimiz maça baktığımızda 2 penaltımız verilmedi. Verilen penaltı da çok komikti. Dünyaca ünlü hakemin verdiği kararlar güldürücü.

BU ARADA TAKIM DA CİDDİ BİR MAÇ TRAFİĞİNE GİRECEK. NASIL YORUMLARSINIZ?

Perşembe gecesi Avrupa maçı oynuyoruz, Pazar günü lig maçı oynuyoruz. Pazartesi akşamı oynasak futbolcu da dinlenecek. Yorgun oluyor insan. Cuma günü ya dinleneceksin, cumartesi ter antrenmanı yaparsan yapacaksın. Deplasman olursa o da yok. Sonra direkt maça çıkıyorsun. Federasyonun planlamayı çok iyi yapması gerekiyor. Biz elimizden geldiğince Avrupa’dan puan alalım diye mücadele ederken hakemlerin de bize karşı bu şekilde yaklaşması bizi üzüyor. Takımımız niye kötü oynadı eleştirisinden ziyade takıma sahip çıkmamız gerekiyor.

KONYA STORE’NİN DEVRİ ŞU AN GÜNDEMDE. HANGİ AŞAMADAYIZ?

Konya Store ile karar verildi. Bir hafta önce karar verilmişti. Tamamen kulübe devir işlemlerini başlatacağız. 3-4 yılın hem hesapları yapılıyor hem de devir işlemleri yapılıyor. Muhasebe hesaplarının netleşmesini bekliyoruz. Marka Konyaspor’un markasıdır. Ortakların masrafları tespit edilecek. Ekstradan bir ödeme olmayacak. Buradan her bir alım satımdan Konyaspor’a bir pay geliyor. Arkadaşlarımız gönül rahatlığıyla şu anda da alabilir. Ama 15 gün içinde çözüme kavuşturacağız.

TAKIMDAKİ HOCA DEĞİŞİKLİKLERİNİ NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ?

Aykut Hoca’yı getirdik, arkasında durduk, takım bu noktaya geldi. Ama taraftarların “Sürekli defans mı yapacağız” eleştirisi vardı. Geçen sene bunu onlarca kişi Ahmet Başkan’a söyledi. İlk geldiğinde biz Aykut Hoca’ya 5-6 sene kalmasını istedik. Türkiye’deki takımın en büyük derdi çok hızlı hoca değiştirmesi. Ama Fenerbahçe isteyince o da gitmek istedi. Taraftarların bu talebini göze alarak ofansif oynatan birisi Mustafa Reşit Akçay geldi. Kendisiyle de hiçbir derdimiz yok. Sezon başındaki iyi futbol sonuca yaramadı. Haliyle de hocayla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Defansif futbolu ofansif futbola çevirdiğimizde zorluk yaşadık. Bizim şehir olarak takımın arkasında durmamız gerekiyor. Mehmet Özdilek’in gelmesinden sonra takımın ayağa kalktığını gördük. Sonucu çok zorladık.

BAŞKANIM, BU SEZON BAŞINDA TRANSFERDE HATA YAPILDI MI?

Hata yapılmıştır. Ama bu hata 15 oyuncu alarak yapılmamıştır. Kadro tamamlanacaktı zaten. Genç oyuncularımız da var. Kaan var, Savaş var. Bunların alkışlanması gerekiyordu. Bu çocuklar iyi oyuncular. Süre alamayan oyuncular. Gençlerbirliği maçında oynayan iyi oyuncular. Traore gibi, Mehdi gibi, Ferhat gibi asıl oyuncular var. Bir de tamamlayıcı oyuncular var. Selim 3 yıldır bekliyor. Ama Salzburg’da aslanlar gibi oynadı ve formasını aldı. 6-7 oyuncu hariç diğerleri direkt oynayan oyuncular. Douglas gitti, Ferhat onu doldurdu. Vukovic gitti ve Filipovic var. Gelecekte direkt oynayacak birisi. Mehdi geldi mesela. Takımın en önemli parçası Bajic’ti.

BAJİC’İN GERİ GELECEĞİ YÖNÜNDE İDDİALAR VAR. NELER SÖYLERSİNİZ?

Bajic şimdi gittiği takımda da oynayamıyor. Bajic oynamadığı için istedik ama biz onu alıştırıyoruz dediler. Takıma girecek dediler. Bizde göze batan hep ileri uç. 12-13 oyuncu istenilen oyuncu arasında göze batan tek nokta o. Bu transferde gol noktaları göze batıyor.

MEHMET ÖZDİLEK İLE TAKIMLA İLGİLİ İSTİŞARELERDE BULUNDUNUZ MU?

Hocam şu an takımı tanıyor. Herkese şans vermeye çalışıyor. Özellikle forvet hattında kimse kalmasın istiyor. Geride soru işareti bırakmamaya çalışıyor. Birkaç hafta içinde oturup konuşacağız. Bilmediğimiz bir oyuncu alıp macera aramayacağız. Bildiğimiz oyunculardan alacağız. Ben Mehmet Hoca bu kadar düzgün ve karakterli bir insan… Biz de başarılı olmak istiyoruz o da. Oraya en iyi raporu sunmak istiyor.

KONYASPOR’UN ŞU AN NE KADAR BORCU VAR?

Kulüp olarak en iyi kulüplerden birisiyiz. Her kulübün borcu var. Katar krizi kulüpleri etkiledi. Sezon başında verilmesi gereken paraları TFF 12’ye böldü. 5 maçlık cezanın bize getirdiği 6-7 milyonluk hak kaybı var. Süper Kupa’yı kaldırdık ama seyircimizi alamadık. Dolayısıyla bizim 8-10 milyon kaybımız var. Mutlaka transfere bütçe ayıracağız. Bir 13 milyon gibi bir borç gözükecek. Tamamen tahmini. Elimizden geldiğince Konyaspor’un kötü günlere düşürmemeye çalışıyoruz.

(Haber: Hasan Yıldırım)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.