Bakan Akın Gürlek'ten kritik MHK ve operasyon açıklaması

Bakan Akın Gürlek'ten kritik MHK ve operasyon açıklaması
 Muhabir
Merkez Hakem Kurulu'na yapılan operasyonun ardından Adalet Bakanı Akın Bakan Gürlek, çok kritik açıklamalar geldi

Türkiye sabaha futbolda yeni operasyonlarla uyandı. Futbolda yapılan operasyonlarla sporda, adaletin, hakkın ve hukukun yeniden şekillenmesi amaçlanıyor. Merkez Hakem Kurulu'na yapılan operasyonun ardından Adalet Bakanı Akın Bakan Gürlek, futbolun güvenini zedeleyen iddiaların üzerine gidileceğini ifade etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir müştekinin şikayetiyle başlattığı soruşturma kapsamında, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu ve 6 MHK üyesi, "mobbing" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Daha sonra ise konu ile alakalı Adalet Bakanı Akın Gürlek'ten önemli bir açıklama geldi. Gürlek, açıklamasında futbolun önemli bir ortak değer olduğunu anlattı. Futbolda şeffaflığın büyük önem arz ettiğine değinen Gürlek, ""Futbol, vatandaşlarımızın ortak tutkusu ve önemli bir değerimizdir. Sahadaki rekabetin adil, hakemlik süreçlerinin tarafsız ve şeffaf yürütülmesi, futbola duyulan güvenin temelidir. Türk futbolunda güveni zedeleyen iddiaların aydınlatılması, sorumluların hukuk önünde hesap vermesi ve futbolun sahadaki emek, mücadele ve centilmenlikle anılması için temiz futbol mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Hukuk çerçevesinde operasyonların devam edeceğinin altını çizen Gürlek, sözlerinin devamında ise şu ifadelere yer verdi, "Devletimiz, bu güveni zedeleyen her türlü usulsüzlük iddiasının hukuk çerçevesinde üzerine kararlılıkla gitmektedir. Bu çerçevede; hakem klasmanlarının oluşturulması, görevlendirme, puanlama ve atama süreçleri ile kural sınavlarına müdahale edildiğine ilişkin iddialar incelenmiştir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızca, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğümüzle yürütülen soruşturmada; müşteki ve tanık beyanları, bilirkişi raporları, HTS ve MASAK kayıtları doğrultusunda bu sabah operasyon düzenlenmiştir. Operasyon kapsamında; Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı F.G., TFF MHK Başkan Vekili A.Ş., MHK Üyesi S.Ş., eski MHK Üyesi Y.Y., Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi Başkanı F.K. ile A.S. ve E.K.'nın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik gözaltı işlemleri uygulanmış; ikamet, iş yeri ve ofislerde adli aramalar gerçekleştirilmiştir. Sporseverlerimizin hakemlik süreçlerine ilişkin hassasiyetlerini ve adalet beklentilerini çok iyi biliyoruz. Hiç kimsenin makamı, unvanı veya görevi hukuk karşısında ayrıcalık sebebi değildir. Bu önemli soruşturmayı büyük bir titizlikle yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımıza ve operasyonda görev alan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğümüze özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Türk futbolunda güveni zedeleyen iddiaların aydınlatılması, sorumluların hukuk önünde hesap vermesi ve futbolun sahadaki emek, mücadele ve centilmenlikle anılması için temiz futbol mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.