Bakan Avcı il milli eğitim müdürleriyle buluştu

Bakan Avcı il milli eğitim müdürleriyle buluştu
Milli Eğitim Bakanı Avcı, 81 ilin milli eğitim müdürleriyle, bilgilendirme ve istişare toplantısında bir araya geldi

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bakanlık üst düzey bürokratları ve 81 ilin milli eğitim müdürleriyle bir araya geldi.

Bakanlığın Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Avcı, ilk kez aday öğretmenler için uygulanacak yetiştirme programı kapsamında, üst düzey bürokratlar ve il milli eğitim müdürleriyle, bilgilendirme ve istişare toplantısında buluştu.

İstanbul Zübeyde Hanım Öğretmenevi'ndeki toplantıda, yeni atanan 30 bin aday öğretmen için uygulanacak eğitim programlarının detayları hakkında il milli eğitim müdürleri bilgilendirildi.

Bakan Avcı, aday öğretmenlerin, oryantasyon eğitimi kapsamında bulundukları il ve ilçelerdeki milli eğitim müdürlerinden, kurumun işleyişi hakkında bilgi alacağını belirtti.

Ankara'yı tercih eden aday öğretmenlerden bazılarının bakanlıkta ağırlanacağını ifade eden Avcı, bu kişilerin merkez teşkilatının işleyişi hakkında bilgilendirileceğini kaydetti.

Avcı, başta bakanlık müsteşarı olmak üzere bütün genel müdürlerin, birimlerin işleyişi hakkında aday öğretmenlere bilgi vereceğini vurguladı.

- Oryantasyon eğitiminin detayları paylaşıldı

Toplantıda, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce yapılan sunumda, aday öğretmenler için uygulanacak yetiştirme programının ayrıntıları paylaşıldı.

Buna göre, yetiştirme programına alınanlar, danışman öğretmenleriyle okul içi ve okul dışı faaliyetlere, seminerlere katılacak, film izleyecek, kitap okuyacak ve şehrin tarihi mekanlarını gezecek.

Aday öğretmenler, şehrin tarihsel, kültürel, coğrafi özelliklerini tanıyarak, müze ve kütüphaneleri gezerek, bu mekanları eğitim amaçlı nasıl kullanabileceğini araştıracak.

Türkçe dışında farklı dil ve lehçelerin kullanıldığı bölgelere gidenlere yönelik çalışma doğrultusunda aday öğretmenler, yaygın kullanılan dille ilgili temel düzeyde eğitim alacak.

Aday öğretmenler, toplam 714 saatlik yetiştirme sürecinden geçecek. Ağustos sonunda yetiştirme programı bitecek aday öğretmenler, eylülde de görev yapacakları illere gidecek.

Toplantıda, diğer bakanlık birimleri de faaliyetleriyle ilgili il milli eğitim müdürlerine bilgi verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.