Bakan Eroğlu'ndan barınaktaki hayvanlara destek çağrısı

Bakan Eroğlu'ndan barınaktaki hayvanlara destek çağrısı
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:- "Vatandaşlarımıza, toplu yemek yenen kurum ve kuruluşlarımızın yetkililerine bir çağrıda bulunmak istiyorum, sizin için artan ve kalan yemekler hayvanlarımız için yaşam anlamına gelmektedir, bu yemekleri zayi etmeyelim v

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, vatandaşlara, toplu yemek yenen kurum ve kuruluş yetkililerine, "Sizin için artan ve kalan yemekler, hayvanlarımız için yaşam anlamına gelmektedir, bu yemekleri zayi etmeyelim ve en yakın hayvan barınağına göndererek hayvanlara destek olalım." çağrısında bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, bakanlığın merkez binasındaki yemekhaneden artan ve kalan yemeklerin hayvan barınaklarına gönderilmesine ilişkin proje başlatıldı.

Bakan Eroğlu, doğadaki hayvanlara zorlu kış günlerinde yemleme çalışması yaptıklarını ve yaban hayatına çok ciddi destek verdiklerini anımsatarak, şehirlerde barınaklardaki hayvanlar için de böyle bir destek başlattıklarını bildirdi.

Personel yemekhanede artan ve kalan yemeklerin zayi olması yerine hayvanlara yiyecek olması gayesiyle böyle bir projeyi başlattıklarını belirten Eroğlu, "Bizim için her canlı önemlidir ve tabiattaki hayvanların yaşamlarını idame ettirmeleri için biz de elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Buradan vatandaşlarımıza, toplu yemek yenen kurum ve kuruluşlarımızın yetkililerine de bir çağrıda bulunmak istiyorum, sizin için artan ve kalan yemekler hayvanlarımız için yaşam anlamına gelmektedir, bu yemekleri zayi etmeyelim ve en yakın hayvan barınağına göndererek hayvanlara destek olalım." çağrısı yaptı.

Projeyle ayda 1 ton yemek artığı Ankara Büyükşehir Belediyesinin Gölbaşı Hayvan Bakım Merkezine gönderiliyor. Yemekhanede yemek yiyen personel de tabaklarına hayvanlara zarar verecek cisimleri atmamaları konusunda uyarılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.