Bakan Karaismailoğlu Konya'da konuştu: Konya’da karayolları yatırımı 11 kat arttı

Bakan Karaismailoğlu Konya'da konuştu: Konya’da karayolları yatırımı 11 kat arttı
Anayol Köprülü Kavşağı ve Akşehir – Tuzlukçu Yolu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı.

Anayol Köprülü Kavşağı ve Akşehir – Tuzlukçu Yolu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı. Bakan Karaismailoğlu, “Bizden önce Konya’daki karayolları yatırımları için sadece 972 milyon lira harcanmışken, 2003-2021 döneminde biz bu miktarı 11 kat artırarak 11 milyar 563 milyon liraya çıkardık” dedi.

Konya’nın iki kadim ilçesi, göller yöresinin incileri Akşehir ve Beyşehir’e iki büyük müjde ile geldiğiğini aktaran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz Anayol Köprülü Kavşağı ve Akşehir – Tuzlukçu Yolu. Diğeri ise öğleden sonra açılışını yapacağımız Beyşehir Çevre Yolu. Her iki projemiz de bulundukları yerleşim yerleri ve bölgenin kalkınmasına sunacağı katkılarla, Ticari hareketliliği geliştirecek, siz kıymetli Konyalı hemşerilerimizin daha güvenli, konforlu seyahat etmesini sağlayacak çok önemli projeler. Çünkü yapılan her yeni yol geçtiği yerin istihdamına, üretim ve ticaret hacmine, kültür ve sanat faaliyetlerine can katmaktadır. İktidardaki 19’uncu yılını dolduracak olan AK Parti döneminde de başta karayolları olmak üzere ulaşımın her alanında adeta destan yazılmıştır. Bizler milletimizden aldığımız güçle, milletimizle birlikte destan yazarken, yani karıncalar gibi çalışırken, birileri de istikrarı bozmak için her türlü şer odağı ile iş birliğine gitmekten sakınmadılar” diye konuştu.

kurdela.jpg

GÜVENLİ VE ÇEVRECİ ULAŞIM GÖTÜRÜYORUZ

Hizmet siyasetinden asla sapmadıklarını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “ Marmaray aracılığı ile Asya’dan Avrupa’ya en kısa ticari yolu inşa ettik, Edirne’den Şanlıurfa’ya kesintisiz otoyol seyahatini mümkün kıldık, millî haberleşme uydumuz Türksat 6A’yı 2023 yılının ilk çeyreğinde fırlatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz, demiryollarında reform sürecini başlatarak kullanılan, inşa edilen ve planlanan Yüksek Hızlı Tren hatlarımızla ülkemizin dört bir yanına modern, güvenli ve çevreci ulaşım götürüyoruz. Evet, yatırımlarımızda aslan payını karayolu sektörümüz aldı. Hem doğu-batı koridorlarında hem de kuzey-güney akslarında altyapı ve üstyapı problemlerini büyük ölçüde çözdük. 2003 yılı öncesi mevcut 6 bin 101 kilometre uzunluğundaki bölünmüş yol ağımızı 28 bin 402 kilometreye çıkardık” ifadelerini kullandı.

TOPLAM BEDEL 6 MİLYAR 110 MİLYON LİRAYI AŞIYOR

Karayollarındaki gelişmelere Konya’daki karayolu ağı gelişimine bakarak da görmenin mümkün olduğunun altını çizen Bakan Bakan Karaismailoğlu, “Bizden önce Konya’daki karayolları yatırımları için sadece 972 milyon lira harcanmışken, 2003-2021 döneminde biz bu miktarı 11 kat artırarak 11 milyar 563 milyon liraya çıkardık.972 milyon lira nere; 11,5 lira milyar nere? Konya’nın bölünmüş yol uzunluğunu 167 kilometreden alıp, yüzde 647 artışla 1167 kilometreye ulaştırdık. 167 km nere; 1167 km nere? 2003’te sadece 97 km BSK’lı yol var iken, bin 139 km daha BSK yaparak toplamda 1.236 kilometreye yükselttik. 600 kilometre tek yol yapım ve onarımı gerçekleştirdik. Çalışmalarımızı burada da bırakmadık. Devam eden 15 ayrı karayolu projesinin toplam bedeli 6 milyar 110 milyon lirayı aşıyor” dedi.

protokol.jpg

8 KİLOMETRELİK KESİMİ BİTİRİLDİ

Akşehir’in Göller Yöresi Turizm Gelişim Bölgesi içerisinde yer alan çok önemli merkez olduğunu aktaran Bakan Karaismailoğlu, Konya’nın Ege’ye açılan kapısı konumuyla, tarih boyunca önemli bir ulaşım güzergâhı da olmuştur. Bu nedenle Akşehir’in bölgedeki yerleşkelere ve Polatlı üzerinden Başkent Ankara’ya yüksek standartlı bağlanması çalışmaları kapsamında Akşehir-Yunak-Ankara İl Sınırı Yolunu projelendirdik. Akşehir Anayol Köprülü Kavşağı ve Akşehir – Tuzlukçu Yolu, 94,6 km uzunluğundaki “Polatlı-Yunak-Akşehir” projesi içerisinde yer alıyor. Akşehir – Tuzlukçu Ayrımı arasında kalan 21 kilometrelik kesim 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında tamamlandı. Proje kapsamında; 85 metrelik Akşehir Anayol Köprülü Kavşağı, 29 metrelik Devlet Demir Yolları Üstgeçidi, 23 metrelik Adıyan Köprüsü ve 35 metrelik Yunak Kavşak Köprüsü ve bağlantı yolları da yer alıyor. Ayrıca, (Akşehir-Yunak) Ayrımı-Tuzlukçu İl Yolu’nun 2 kilometresi bölünmüş, 6 kilometresi tek yol olmak üzere 8 kilometrelik kesimi de bitirildi” diye konuştu.

10,8 MİLYON TL TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ

Hayata geçirilen proje ile Doğu-Batı aksında bölünmüş yol ağı üzerinde yer alan Akşehir’in Kuzey-Güney yönündeki ulaşım ağını da bölünmüş yol hâline getirerek bölgedeki ulaşım standardını artırdıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Daha önce sathi kaplamalı tek yol olarak hizmet veren Akşehir – Tuzlukçu Ayrımı arasını bölünmüş yol hâline getirdik. Yeni yapılan alt geçitlerle, menfezlerle ve kavşaklarla hızlı, güvenli ve konforlu bir trafik akışı sağladık. Artık trafik yoğunluğundan kaynaklanan beklemeler ortadan kalkacak. Zamandan 5,6 milyon TL, akaryakıttan 5,2 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 10,8 milyon TL tasarruf sağlayacağız. Ayrıca araçların çevreye bıraktıkları egzoz emisyonu da 2 bin 100 ton azaltacağız.

BÖLGENİN KALKINMASI HIZLI OLACAK

Polatlı-Yunak-Akşehir projesinin tamamının hizmete sunulmasıyla Akşehir, Ankara’ya bölünmüş yol ağı ile bağlanacağını aktaran Bakan Karaismailoğlu, "Böylece, Ankara-Antalya arasında alternatif bir güzergâh hizmete sunulacak. Ayrıca; ülkemizde doğu-batı yönünde ulaşım sağlayan iki önemli devlet yolumuz D-200 ve D-300 arasında bölünmüş yol bağlantısı da tesis edilecek. Bölgenin kalkınması ve gelişmesi çok daha hızlı olacak. Bu düşüncelerle yolumuzun yapımında emeği geçen mühendisinden, işçisine tüm yüklenici ve karayolu çalışanlarına teşekkür ediyorum. Akşehir Anayol Köprülü Kavşağı ve Akşehir - Tuzlukçu Yolu tekrardan hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerine son verdi.

vali.jpg

GÜVENLİ VE HIZLI ULAŞIM SAĞLANIYOR

Ulaşım altyapısının etkinleştirmesiyle birlikte küresel rekabet gücünün arttığına değinen Konya Valisi Vahdettin Özkan, “İlimizde, şehrimizin güzelliklerini bütün dünyaya tanıtma noktasında ulaşım altyapısı büyük önem arz etmekte. Akşehir’in tarihi derinliklerinin yeni nesillere aktarılması önemli. Bu değerlerin insanlarla paylaşılması yönünde de ulaşım altyapısının büyük katkı sunacağına inanıyorum. Anadolu’nun dört bir yanında olduğu gibi Konya’da da özellikle güvenli ve hızlı ulaşımın sağlanması yönünde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın etkisi daha da artmaktadır. Bu vesile ile yeni yolumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

İLÇELERİMİZ İÇİN 3 HEDEF OLUŞTURDUK

2014 yılında Büyükşehir Yasası çıktığında en çok konuşulan konunun Konya’nın büyük coğrafyasında hizmetlerin nasıl yürütüleceği olduğunu aktaran Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Şuanda Akşehir yakınlarındayız ama az ilerimizde olan Çeltik, Konya’nın en uzak ilçesi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparken en büyük yardımcımız, Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü. Hangi ilçemize gitsek duble yollarla bölünmüş konforlu ve rahat yolculuk yapıyoruz. Konya’nın bu büyük coğrafyasında Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimiz için 3 temel hedef oluşturduk. Birincisi ilçelerimizde yaşayan insanlarımızın gelirlerini artırmak, ikincisi altyapı eksiklerini tamamlamak ve üçüncüsü merkezde olan sosyal hizmetlerimizi ilçelerimizde de sürdürmek” dedi.

altay-001.jpg

AKŞEHİR TURİZM GELİRİ DE SAĞLAYACAK

Konya’nın ekonomisinin tarıma dayalı olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Turizmle önemli çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle Akşehir’de Türkiye’de en çok tescilli binaların olduğu ilçelerden birisi. İlimizdeki en çok Selçuklu eserinin bulunduğu bir ilçe. Bedesten restorasyonu ile başladığımız ilçemizde birçok restorasyon işine de imza atıyoruz. Akşehir inşallah Türkiye’nin en çok ziyaret edilen merkezlerinden biri olacak. Bugün açtığımız yol, buna büyük bir katkı sağlayacak. Konya ve Afyonkarahisar’a bağlantısı olan Akşehir, böylece Ankara’ya da bağlanmış olacak. Yolumuzun tamamlanmasıyla birlikte burada yaşayan insanlarımız turizmden de gelir elde etmeye başlayacak.

LAF DEĞİL İCRAAT ÜRETİYORUZ

Akşehir’in iktidar boyunca önemli yatırımlar aldığını ve almaya devam ettiğini aktaran Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Hükümetimiz bizi hiç yalnız bırakmadı. Halka hizmeti halka hizmet biliyor ve çalışmalara devam ediyoruz. Akşehir halkı için vaat ettiğimiz projelerin yapılması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Bizler laf değil icraat üretiyoruz. Yapılan hizmetlere de vatandaşlarımız şahittir. Akşehir dün olduğu gibi bugünde Cumhurbaşkanımızın yanındadır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi. Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, "Karayolları Genel Müdürlüğü olarak gelişime katkı sağlayan projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak projelerin inşasında desteklerini bizden esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza ve Ulaştırma Bakanımıza çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. Gülşen ÇOPUR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.